A repülőtéri műveleteket megkönnyítő arcfelismerő rendszer tesztelését kezdték meg.

Az ausztráliai Sydney Airport az egyik legelső olyan igazán nagy forgalmú hely, ahol a gyakorlatban is kipróbálják az arcfelismerő  technológiát.

A biometrikus rendszer a tesztelés után a Qantas légitársaság utasait végigkíséri gyakorlatilag a teljes beszállási folyamaton, a becsekkolástól a beléptetésen és a lounge-használaton át egészen a beszállásig.

A Sydney Airport igazgatója, Geoff Culbert szerint ez napjaink legkiterjedtebb, tesztelés alatt álló biometrikus ellenőrző rendszere, amelynek irtózatos embertömeget kell kezelnie, hiszen az ausztrál nagyváros repülőterén 43 millió utas fordul meg évente.

A jövőben nem lesz szükségünk útlevélre, vagy beszállókártyára, mert az arcunk mindezt helyettesíti, állítja az igazgató, aki szerint a rendszer az adatvédelemmel kapcsolatos legszigorúbb előírásokat is kielégíti, és minden törvényes feltételnek megfelel.

Az ausztrál kormány tavaly júliusban jelentette be, hogy 22,5 millió dollárt költ az elkövetkező három évben az arcfelismerés bevezetésére az ausztráliai reptereken.

Forrás: computerworld.hu / cnet.com

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4608959

Jelenleg az oldalon

6
Online