Egy 3,5 millió éves baktériumot injekciózott be magába azzal a reménnyel, hátha megtudja hosszabbítani az élettartamát – írja a Siberian Times internetes napilap.

Anatolij Brucskov a Moszkvai Állami Egyetem tudósa elmondta, hogy még rengeteg munka van hátra, hogy kiderítsék hogyan lehetne megfékezni az öregedést ezzel a több millió éves baktériummal. Elmondása szerint azóta, hogy beadta magának a Bacillus F elnevezésű baktériumot, két éve nem kapott influenzát és sokkal keményebben és energikusabban tud dolgozni. Szerinte ez a baktériumnak köszönhető.

Ez eddigi kutatások során a egereken, rovarokon és növényeken is tesztelték a baktériumot. Az eredmények pedig több mint biztatóak, minden esetben az figyelték meg a kutatók, hogy a Bacillus F jelentősen megerősítette az immunrendszert. Az egereken végzett kísérletek során azt figyelték meg, hogy a tesztalanyok élettartama jelentősen megnövekedett, az idősebb egerek pedig dinamikusabbak lettek, sőt utódokat is tudtak nemzeni, illetve világra hozni. Növények esetében azt tapasztalták, hogy sokkal ellenállóbbak a fagyra és gyorsabban növekednek, mint azok, amelyek nem lettek befecskendezve a baktériummal. A kutatások tehát eddig mind pozitív eredményekkel zárultak. Brucskov azonban elmondta, hogy még mindig rengeteg dolgot nem tudnak a baktériumról és annak működési mechanizmusáról, de a hatásait egyértelműen látni lehet.

A Bacillus F bakétirumot 2009-ben Szibériában, Jakutföldön találták meg a permafrosztban. Tudósok szerint a baktérium magában hordozhatja az örök élet titkát, mivel több millió éven át sikerült túlélnie mélyen a jégbe fagyva. Világszerte próbálnak rájönni a Bacillus F titkára, amire Brucskov úgy reagált, hogy az Aszpirinnél sem tudjak pontosan hogyan működik, csak azt látjuk és érezzük, hogy hatásos. Az orosz professzor szerint jakutföldiek biztosan a baktériumnak köszönhetik hosszú életüket, amit ivóvízzel juttathattak szervezetükbe.

Mindenesetre, ha sikerül megfejteni a Bacillus F titkát, akkor az orvostudomány nagy lépést tehet afféle, hogy csökkenthessék vagy éppen javítsak az öregedés által okozott károkat a szervezetre, és megelőzzék a rákos betegségek kialakulását.

Forrás: globoport.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 065 878 megtekintés

Videó: 48 289 387 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919739

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh