Egy izraeli vegyészmérnök fejlesztése. A fiatal nő korábban maga is egy műanyaggyártó cégnél dolgozott.

Több millió tonna műanyagot állítanak elő a Földön évente, ezek jelentős része eldobható, egyszer használatos eszköz, mint a műanyag szatyor. A kidobott műanyagnak több, mint a fele végzi a természetben, ahol rövid pályafutása után akár több száz évig is fennmaradhat és súlyos károkat okozhat a környezetben.

Az izraeli vegyészmérnök, Sharon Barak a műanyagiparban dolgozott évekig, mielőtt átállt volna a másik oldalra. Most a környezetért harcol, méghozzá szaktudásával. Szembeszállt a konvencionális műanyaggal, és kifejlesztette a saját, ökobarát verzióját, mely percek alatt képes lebomlani a vízben.

A “hamis műanyag” 100%-ban ökobarát anyagokból áll, így nem okoz kárt a vizekben. Ezzel a tengeri élővilág biztonságát is garantálja. Sőt: a víz még az emberek számára is iható, miután lebomlott benne az anyag. Kiváltja az újrahasznosítást is – egyszerűen feleslegessé teszi. Még az előállítása sem olyan bonyolult - állítja a cég -, mivel egy átlagos, műanyag szatyrot gyártó gépet is át lehet alakítani az ökobarát anyag előállítására. Ha a startup beindul, megkezdődik a gyártás és a cégek is vevők lesznek az ötletre, akkor a csomagolások, műanyagpalackok és más korábbi műanyagtermékek elveszthetik rossz hírüket, a Föld pedig fellélegezhet.

Forrás: globoport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 205 megtekintés

Videó: 47 974 670 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888080

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh