A PayPal kedden 32 európai országban, többek között az Egyesült Királyságban, Németországban és Franciaországban is elindította nemzetközi pénzátutalási megoldását, a Xoomot. A szolgáltatás lehetővé teszi az ezekben az országokban élő magyarok számára, hogy Magyarországra gyorsan és biztonságosan pénzt küldjenek, telefonegyenleg-feltöltést és számlakifizetést teljesítsenek.

A PayPal az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: az Európai Unió statisztikái szerint jelenleg több mint 400 000 magyar él és dolgozik valamelyik európai uniós tagállamban, akik közül sokan támogatják Magyarországon élő családtagjaikat pénzátutalással.    

Idézik a Világbank adatait, amely szerint 2018-ban mintegy 4,86 milliárd amerikai dollárt küldtek külföldről Magyarországra - ez körülbelül 1400 milliárd forint, ami a magyar GDP 3,1 százalékának felel meg. A globális személyközi átutalási iparág folyamatosan nő, értéke becslések szerint jelenleg 689 milliárd dollár.   

A közleményben rámutatnak: az elmúlt évtizedekben a pénz határokon átnyúló biztonságos és hatékony mozgatása lassú volt, de a digitális technológia - különösen a mobiltechnológia - fejlődése az átutalás idejének jelentős csökkentését eredményezi.   

Dan Schulman, a PayPal elnök-vezérigazgatója a közleményben úgy fogalmazott: a Xoom lehetővé teszi, hogy mobiltelefon segítségével akár egy londoni vagy berlini buszról is küldhessenek pénzt az ügyfelek, amelyet a címzett néhány perc múlva felvehet Miskolcon vagy Nyíregyházán.   

A PayPal digitális fizetési platformja jelenleg közel 277 millió aktív számlatulajdonost köt össze, és kínál lehetőséget számukra, hogy egymás között tranzakciókat bonyolítsanak - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 124 megtekintés

Videó: 47 971 810 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887867

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh