Soros György milliárdos befektetési szakember szerint Európának közös törlesztési pénzalapot kell létrehoznia olasz és spanyol állampapírok vásárlására, ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy ha elmaradnak az átütő erejű intézkedések az európai vezetők e heti találkozóján, az előre vetítené az euró hanyatlását.

Soros György a Bloomberg hírügynökségnek Londonban adott interjúban elhibázottnak nevezte Angela Merkel német kancellár politikáját. "Merkel erős vezetőnek bizonyult, sajnálatos módon azonban rossz irányba viszi Európát" - fogalmazott Soros György.

Merkel kancellár ellenzi a közös euróövezeti kötvények kibocsátását a fiskális unió létrehozása előtt. A kancellár emellett kitart azon követelése mellett is, hogy Görögországnak a segélycsomag ellenében, de más eladósodott euróövezeti országoknak is költségvetési megszorításokat kell végrehajtaniuk. Soros szerint Merkel kancellár csak ront a helyzeten, mivel az adósság törlesztéséhez az érintett országoknak növekedésre lenne szükségük, nem pedig megszorításokra.

"Nézeteltérések vannak fiskális téren" - mondta Soros György. "Amennyiben ezekre nem sikerül megoldást találni az elkövetkező három napban, akkor sajnos attól tartok a találkozó kudarccal fog záródni, ami végzetes következményekkel járhat" - tette hozzá.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 245 866 megtekintés

Videó: 38 485 688 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5892226

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh