Betiltaná a húsevést Michael Mansfield, az angol királynő főtanácsadója – olvasható a SkyNews online felületén. A vegetáriánus és szocialista nézetekkel bíró ügyvéd ezzel a radikális lépéssel venné fel a harcot a klímaváltozás ellen.

II. Erzsébet tanácsosa egy brightoni konferencián mutatta be tervét, miszerint a húsfogyasztást büntetni kéne a jövőben, csak úgy, mint a dohányzást a bárokban.

Úgy gondolom, hogy a húsfogyasztás olyan mértékű károkat okoz a bolygónak, hogy nem volna bosszantó, ha ez illegálissá válna a jövőben – mondta a hatalmas befolyással bíró Mansfield a konferencián.

Érdekesség, az ügyvéd képviselte a ’89-es, Hillsboroug-tragédia áldozatait is.

A jogász kijelentését érvekkel is megpróbálta alátámasztani: az üvegházhatásért felelős gázok negyedének kibocsátásáért a mezőgazdaság a felelős, főképp az állattenyésztési ágazat. A konferenciát szervező Viva vegetáriánus jótékonysági szervezet adatai szerint a három legnagyobb húsfeldolgozó cég több üvegházhatású gázt termel, mint Franciaország összesen.

Régen senkit nem zavart, ha egy kocsmában valaki rágyújtott. Ma már tudjuk, hogy ez káros és felesleges. Ez lehet majd a húsevés sorsa is – hasonlította össze a dohányzást a húsevéssel Juliet Gellatley, a Viva vezetője.

Forrás: vg.hu / news.sky.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 543 megtekintés

Videó: 47 973 870 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888006

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh