Kevés olyan ember van, aki ne szeretné az étcsokoládét. Sokan félve falatozgatnak belőle, tartva a súlyfeleslegtől, pedig számtalan jótékony hatása is van! Lássuk, melyek ezek!

Melyik az igazi étcsokoládé?

Sajnos megtévesztésnek több csokoládét is megbélyegeznek ezzel a címmel, pedig az igazi étcsokoládé kb. 60-70%-ban tartalmaz kakaót. Így még nem keserű, viszont a különleges aromák igazán jól kiérződnek belőle. Amennyiben ennék nagyobb mennyiségben tartalmaz kakaót, akkor már keserű csokiról beszélünk, amit már csak kevesen szeretnek.

Egészséges élvezetek

Nassolni mindenki szeret, ez tény. Ez nem is baj, de legtöbbször az egészségre ártalmas ételekkel tömjük magunkat, pedig ha étcsokoládét majszolunk két étkezés között, azzal még jót is tehetünk a szervezetünknek. Tehát ne aggódjunk, ha mértékkel fogyasztjuk, akkor nyugodtan felvehetjük az egészséges nassolni-valók listájára!

A szív barátja

Minél nagyobb a csokoládé kakaó, és kevesebb a tejtartalma, annál inkább védi a szívet. Így olyan értékes flavonoidokat tartalmaz, melyek minimálisra csökkentik a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ezen kívül gátolja a vérlemezkék összetapadását, így az erek megfelelő állapotáról, rugalmasságáról is gondoskodik.

Fiatalító antioxidáns

Mint tudjuk, a szabadgyökök fő ellenségei az antioxidánsok, ezért annál jobb, minél több kerül belőlük a szervezetünkbe. Meglepő, de a 70%-os kakaótartalmú csokoládé közel annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyit egyes gyümölcsök és zöldségek. Fontos, hogy ha tejjel hígítjuk, vagy melegítjük, akkor ez a jótékony tulajdonsága elvész. Amennyiben külsőleg alkalmazzuk, nagyszerű bőrfiatalító készítményt készíthetünk belőle!

Endorfin, boldogság

A kakaó nagy mennyiségben tartalmaz endorfint, ami a boldogságunkért felelős, nem hiába vágynak a depressziósok sok-sok étcsokoládéra, mivel az jobb kedvre deríti őket. Sokan viszont azt hiszik, hogy a csoki afrodiziákumként is hatásos, de sajnos el kell, hogy keserítsünk, mert annyi endorfint nem tartalmaz, hogy hatással legyen a szexuális vágyunkra. Viszont amennyiben kissé megolvasztjuk, és a párunk hasára kenjük, úgy már lehet benne valami…

Javítja a memóriát

A diákok nagyon jól tudják, vizsgaidőszakban egy-egy kocka étcsokoládé mintha kicserélné őket! Egyrészt felfrissít, másrészt, fokozza az agytevékenységeket, így javítja a memóriát és a koncentráló képességet is. Tehát nehéz, stresszes helyzetekben kapj be egy keveset, hogy minél könnyebben túljuss rajta!

A fogyásban is segít

Sokan azért nem mernek étcsokit enni, mert félnek, hogy súlyuk gyarapodni fog tőle. Pedig egy dán kutatás bebizonyította, hogy azok, akik egy nap bekapnak pár kockával belőle, azok a nap folyamán sokkal kevésbé lesznek éhesek, így kevesebb kalóriát is fogyasztanak. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy nap több tábla étcsokoládét tömünk magunkba, akkor lefogyunk, csupán azt, hogy ha eszünk belőle egy keveset, az sokat segíthet.

Étcsokoládé a szépségápolásban

Az étcsokoládé nemcsak belsőleg, de külsőleg is kifejti jótékony hatásait, és ezt a kozmetikaipar ki is használja. Több ránctalanító és regeneráló pakolás alkotója is, nem véletlenül, ugyanis javítja az oxigénellátást és a mikrokeringést a bőrben, így az üdévé és frissé válik. Antioxidáns tartalmának köszönhetően az öregedés folyamata is lecsökken, az apróbb ráncok kisimulnak, miközben a bőr hidratációja feljavul.

Csokoládé pakolás

Olvassz fel egy tábla min. 70%-os étcsokoládét, majd adj hozzá némi tejszínt és mézet, és keverd jól össze! Miután megkaptad a krémes állagú masszát, kend fel az arcodra, karodra, dekoltázsodra és hagyd rajta 15-20 percig. Végezetül bő vízzel öblítsd le! Vigyázat, a pakolás elfogyasztásával még a használat előtt számolni kell!

Forrás: bien.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 854 700 megtekintés

Videó: 49 035 673 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7048136

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh