A vegetáriánus hamburgerek már kezdenek közismertté válni, egyre több helyen kaphatók, azonban a KFC meglepő újdonsággal rukkolt elő: növényi alapú sült "csirkét" fognak forgalmazni januártól az amerikai gyorséttermekben – értesült a Reuters.

A menükhöz a Beyond Meat húspótlóját használják, az adagok ára hét dollártól kezdődik, amely valamivel több mint kétezer forint, tehát nem drágább, mint egy átlagos étkezés.

A KFC hálózatába közel négyezer amerikai étterem tartozik.

A bejelentést követően látványos emelkedésnek indultak a vállalat részvényei. A Beyond Meat a Taco Bellel és a Pizza Huttal is kooperál, a trendek pedig terjednek, így könnyen elképzelhető, hogy hamarosan a pizzákon is növényi alapú feltéteket találunk a hagyományos húsok helyett.

A The Vegan Indians információi szerint a sült csirkét à la carte kínálják majd többféle kiszerelésben, és vegán sültkrumplit is lehet mellé rendelni.


"Annyira jó az íze, hogy a hagyományos sült csirke helyett ezt választanánk" – nyilatkozta Kevin Hochman, a KFC elnöke.

A nagy cégek versenyeznek a növényi alapanyagokért. A McDonald's sem marad ki a versenyből, ők McPlant néven vegetáriánus hamburgert dobtak piacra, amely idén lesz elérhető az üzletlánc brit és ír éttermeiben. A Beyond riválisa, az Impossible Foods a Burger Kinget célozta meg partnernek.

Forrás: vg.hu / reuters.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 806 267 megtekintés

Videó: 47 969 581 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887666

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh