Létezik intelligens idegen élet az orosz űrkutatási hivatal szerint.

Az orosz űrkutatási hivatal vezetője, Dmitrij Rogozin kijelentette, hogy hisz a földönkívüli élet létezésében, amely intelligensebb és technológiailag fejlettebb lehet az emberiségnél. Az idegenek a Föld civilizációit is tanulmányozhatják, miközben észrevétlenek maradnak - mondta a Rosszija 24-nek.

Több ezer tényező járulhatott hozzá az élet kialakulásához bárhol a világegyetemben - mondta Rogozin, hozzátéve, hogy az emberiség képességei a világűr tanulmányozására továbbra is korlátozottak. "Ismerjük az "ősrobbanás" elméletét, de mi van, ha ez az "ősrobbanás" csak az univerzum egy bizonyos, számunkra látható részén belül történt?" - tette fel a kérdést a Roszkozmosz vezetője, hozzátéve, hogy "lehetnek más világok is ... valamint számtalan olyan tényező, amely hozzájárulhatott az élet, köztük az intelligens élet kialakulásához".

Az Orosz Tudományos Akadémia tanulmányokat folytat és "tényeket gyűjt" a földönkívüli élettel és különösen az ufókkal kapcsolatban - jelentette ki Rogozin, hozzátéve azonban, hogy az orosz szakemberek által vizsgált összes ilyen eset 99,9 százaléka "légköri és egyéb fizikai jelenségnek" bizonyult, amelyeknek semmi közük semmilyen földönkívüli intelligens életre vonatkozó hipotézishez.

"Továbbra is feltételezzük, hogy ilyen [valódi UFO] észlelések megtörténhettek" - tette hozzá. Rogozin azt is elmondta, hogy személyesen is átnézett néhány jelentést szovjet tesztpilóta veteránoktól, akik olyan megmagyarázhatatlan jelenségekről számoltak be, amelyeknek új repülőgépek első tesztelése közben voltak szemtanúi.

"Amiről beszélünk, az általában az első próbaharcok során történt" - mondta a Roszkozmosz vezetője, hozzátéve, hogy korábban kapcsolatba lépett az amerikai űrkutatási ügynökséggel, a NASA-val, és hasonló információkat kapott.

Lehet, hogy valamilyen külső megfigyelés tárgyai vagyunk... A technológiáink és a tudományos ismereteink elégtelenek lehetnek ahhoz, hogy ennek tudatában legyünk.

Lehetnek olyan életformák odakint, amelyek olyan technológiai szintre fejlődtek, amely lehetővé tette számukra, hogy tanulmányozzák az emberi civilizációt és magát a bolygónkat, ahogyan az emberek teszik ezt más fajokkal itt a Földön - vetette fel Rogozin.

"Tanulmányozhatjuk a baktériumokat, de minket is éppúgy tanulmányozhatnak, akárcsak a baktériumokat" - tette hozzá.

Kommentárja az UFO-król az Egyesült Államokban zajló nyilvános vita közepette hangzott el, ahol 2017 óta megszaporodtak az észlelések. Akkor derült ki, hogy a Pentagonban létezik egy Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) nevű projekt, amelynek feladata az úgynevezett "azonosítatlan légi jelenségek", vagyis UAP-k (más néven azonosítatlan repülő tárgyak, vagyis UFO-k) azonosítása.

Májusban az amerikai kongresszus az 1970-es évek óta először tartott nyilvános meghallgatást az UAP-król. A meghallgatáson a képviselőház hírszerzési bizottsága előtt többek között Ronald Moultrie hírszerzésért és biztonságért felelős védelmi államtitkár és Scott Bray, a haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese tett tanúvallomást.

A tisztviselők több olyan videót mutattak be, amelyeken UAP-nak minősített objektumok láthatóak, de nem adtak konkrét magyarázatot a videókon látható tárgyakra. Azt is elmondták, hogy az amerikai hadsereg nem kísérelte meg felvenni a kapcsolatot a megfigyelt objektumok egyikével sem, mivel nem volt világos, hogy azok személyzettel vagy akár "ellenőrzött repüléssel" rendelkeznek-e. Nem is lőttek ki semmilyen fegyvert, amely az UAP-k bármelyikét célba vette volna, erősítette meg Bray.

Forrás: computerworld.hu / newsweek.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 692 megtekintés

Videó: 47 967 782 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887491

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh