A német legfelsőbb bíróság határozata szerint kiadhatóak a kalózkodó internetezők adatai a szerzői jogi jogosultaknak akkor is, ha az illegális megosztás nem haszonszerzési céllal történt.

A német legfelsőbb bíróság ítélete szerint a jogvédett tartalom engedély nélküli megosztása önmagában elegendő ahhoz, hogy az internetszolgáltatóknak ki kelljen adniuk a szerzői jogi jogsértéssel gyanúsított internetező nevét és címét a szerzői jogi jogosultak kérésére. Korábban a német joggyakorlat ezt csak akkor tette lehetővé, ha az illegális megosztás haszonszerzési céllal vagy kereskedelmi mértékben történt.

A Billboard.biz beszámolója szerint a bíróság azzal indokolta döntését, hogy a szerzői jogi jogosultak védtelenek az online elkövetett kalózkodással szemben, ha a jogsértők adataihoz nem férhetnek hozzá és így nem vonhatják felelősségre az elkövetőket, írja a HENT hírlevele.

A bíróság döntését a Tonpool kiadó által indított perben hozta, amelyet a cég Xavier Naidoo „Bitte hör nicht auf zu träumen” című dalának illegális megosztása okán indított. A Tonpool korábban kérte a Deutsche Telekomtól, hogy a birtokában lévő IP-cím alapján adja át azon előfizetője adatait, amelyik a dalt engedély nélkül megosztotta, de az internetszolgáltató megtagadta az adatok kiadását, ezért a kiadó bírósághoz fordult.

A bíróság még áprilisban hozta ítéletét, de annak részleteit csak ez év augusztusában hozták nyilvánosságra.

Forrás: computerworld.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 863 714 megtekintés

Videó: 49 045 303 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7050936

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh