A változó étkezi szokások merőben új egészségügyi problémákhoz vezetnek Kínában. A világ legnépesebb nemzete a gazdasági fejlődés következtében egyre több húst és feldolgozott élelmiszert fogyaszt.

Kína az éhezők országából a torkosok országává vált néhány generáció alatt - mondta el a Fat China című könyv szerzője, Paul French brit kivándorló, aki jelenleg az ázsiai országban él.

A magas kalóriatartalmú ételekhez való hozzáférés a sport teljes hiányával és erős dohányzással kombinálva az elhízásba taszítja a kínaiakat, akik egyre többet küzdenek az ezzel kapcsolatos betegségekkel - mondta French.

Drámai módon emelkedett azok száma, akik obstruktív alvási apnoéval küzdenek. E rendellenesség során alvás alatt elzárulnak a légutak, ami légzésszünethez vezet. A fulladás addig tart, míg az illető fel nem ébred. A betegség természetéből adódóan egyéb alvási zavarokhoz vezet, és a páciensek folyamatos fáradtságról is beszámolnak.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az alvási apnoe egy sor kockázatos problémát eredményezhet a szívrohamtól kezdve az emlékezet kihagyásig. A kezeletlen apnoe gyakran komolyabb lehet, mint az inszomnia.

A 15 évesnél idősebb kínaiak 38,5 százalékának 25 vagy magasabb a testtömeg-indexe, ami azt jelenti, hogy vagy túlsúlyosak vagy elhízottak - derül ki a Egészségügyi világszervezet 2010-es adataiból.

2002 óta 54 százalékkal emelkedett a túlsúlyos vagy elhízott kínaiak száma, míg az elhízottság ugyanezen időszak alatt 208 százalékkal nőtt.

Forrás: vjm.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 760 257 megtekintés

Videó: 48 957 261 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032764

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh