Az Egyesült Államokban országszerte egymást sem kímélő vásárlók tömegei rohamozták meg az áruházakat a "fekete péntek" napján, amikor a kereskedők a hagyományok szerint 70 százalékig terjedő árengedményekkel fogadták őket.

Az amerikai Bevásárlóközpontok Tanácsa és a Goldman Sachs közös felmérése szerint az amerikaiak 17 százaléka tervezte, hogy élni fog a rendkívüli akciók adta lehetőségekkel.

Az Egyesült Államokban idén már csütörtök este elkezdődött "fekete péntek" voltaképpen a karácsonyi bevásárlási szezon nyitánya. A rendkívüli akciók hatására idén is több helyen megvadultak a vásárlók, akik ellen a hatóságoknak kellett fellépniük. Az internetre feltöltött videók sokasága szerint több áruházban lökdösődés, sőt ökölharc tört ki a leárazott műszaki vagy divatcikkekért.

Péntekre virradóra a nebraskai Omahában a rendőröket lövések miatt riasztották a Westroads Mall bevásárlóközponthoz - közölte a CBS televízió. Ugyanitt öt évvel ezelőtt egy ámokfutó 8 embert gyilkolt meg, igaz, két héttel a "fekete péntek" után. A kiszálló rendfenntartók verekedőket választottak szét, de nem erősítették meg, hogy lőfegyver is elsült volna. A vásárlók mindenesetre pánikszerűen menekültek a helyszínről.

A texasi San Antonióban pofon csattant és fegyver is villant egy, a sorban állók között kitört szóváltásban. Egy férfi előrefurakodott a pénztárnál, és arcul ütött egy ez ellen tiltakozó vásárlót, aki erre pisztolyt rántott - jelentette az NBC televízió. A támadó egy hűtőszekrény mögött keresett menedéket, majd kereket oldott. A fegyverrel védekező férfi ellen nem indul eljárás, mert legálisan birtokolta a pisztolyt.

A michigani Kentwoodban a Woodland Mall elnevezésű bevásárlóközpontban rendőröknek paprikasprayt kellett bevetniük két összeverekedő banda szétválasztásához. Két tizenévest a helyszínen őrizetbe vettek - jelentette a Fox News televízió. Ugyanezen a helyen tavaly is meg kellet fékezni az erőszakot.

Maryland fővárosának, Annapolisnak az egyik lakberendezési boltjánál egy 14 éves fiútól elrabolták a megvásárolt akciós árukkal teli táskáját - közölte a CBS.

A floridai Altamonte Springs egyik áruházában rendőrök tepertek a földre egy 28 éves nőt, aki megkerülte a pénztárak előtt kígyózó sorokat és a jelek szerint fizetés nélkül akart távozni. A nő a nála lévő - az esetről beszámoló 13 News tévéállomás által nem nevesített - tárgyakkal megdobálta a biztonságiakat, akik a földre teperték és megbilincselték. Később úgy nyilatkozott, hogy csak a tömegben elveszett unokahúgát akarta megkeresni, aki nem válaszolt a telefonhívásokra.

Forrás: MTI

Egy kis videó a hangulatról: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 704 818 megtekintés

Videó: 48 918 120 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025448

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh