A DailyDot.com szerint 2012-ben a YouTube kétmilliárd olyan letöltést távolított el a rendszerből, amit a Universal, a Sony, és az RCA lemezkiadók hivatalos csatornáin mértek. Az ok prózai: a cégek manipulálták a letöltésszámlálót, ezzel generálva nagyobb felhajtást előadóik videóinak. A YouTube szerint a módszer igen primitív, ráadásul nem is újkeletű. A cégek olyan külső oldalakat vettek igénybe, mint például a Fiverr, aminek egyetlen célja az, hogy automatizált rendszerén keresztül meghatározott időközönként látogat meg egy-egy, előre megadott linket.

Az ilyen szolgáltatások egyre elterjedtebbek. A YouTube-ra szakosodott Fiverr mellett a Twittert és Facebookot is meghekkelő, követőket és like-okat begyűjtő YouLikeHits is igen népszerű.

Ezek a videóletöltések vagy videólejátszások persze érvénytelenek, hiszen nincs mögöttük valós személy, a tartalmat nem látja/nézi senki, minden csak a háttérben zajlik. A kétmilliárd törölt letöltés a Sony/BMG-nek jött a legkevésbé jól, 850 milliós nézettségük 2,3 millióra (!) esett vissza. Az RCA 159 millió találatot vesztett (így 129 millión állnak), a Universal pedig egymilliárdot, de nekik futja a jelenleg is hatmilliárdos letöltésszámból.

A YouTube tulajdonosa, a Google hivatalos közleményben jelentette be, hogy a cégek megsértették a felhasználási feltételeket, de a letöltésszám megvonásával úgy véli, megfelelő büntetésben részesültek.

Forrás: index.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 061 274 megtekintés

Videó: 48 280 865 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918826

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh