A Volvo Car Corporation az elektromos hajtású modellek fejlesztési stratégiájának keretében elindítja a hatótávnövelő rendszerrel felszerelt tesztautók gyártását. A járműveket három koncepcióban belsőégésű motorral is felszerelik a hatótávnövelés érdekében.

A projekt, amelyet a Svéd Energiaügynökség és az EU is támogat, három lehetséges technológiakombinációra épül. A különböző koncepciók tesztelése 2012 első negyedévében kezdődik.

„Rendkívül izgalmas, ahogyan e projektekkel egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az elektromos járművek. Az akkumulátorok költségei és mérete miatt a teljes mértékben elektromos autók hatótávolsága még mindig viszonylag korlátozott. A hatótávnövelő használatával az elektromos autó hatótávolsága 1000 kilométerrel nő, azonban a széndioxid-kibocsátás 50 g/km értéken vagy jóval ez alatt tartható” – mondta Derek Crabb, a Volvo Car Corporation erőátviteli részlegének alelnöke.

A vállalat technológiai fejlesztései ezen a területen jelenleg három különböző technológiakombinációra épülnek, és háromhengeres benzinmotorokkal egészítik ki az első kerekek elektromos meghajtását. Mindegyik változat újrahasznosítja a fékenergiát. A motorok benzinnel és etanollal (E85) is használhatók. Két megoldás a Volvo C30 Electric modellre épül. Mindkét esetben lecsökkentették a normál akkumulátor méretét, hogy helyet biztosítsanak a belsőégésű motor és az üzemanyagtartály számára.

A Volvo 3 koncepciója itt olvasható: Kattintson ide...

Forrás: tisztajovo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 49 803 188 megtekintés

Videó: 28 893 060 megtekintés

Látogatók

Összesen5234337

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh