Bár csak valamikor év végén kerül a boltokba a Google Glass, sokan már jó előre jelezték: használatát tiltani fogják.

A Google jelenleg tesztelés alatt álló új kütyüje - a szemüvegként viselhető számítógép - már most megosztja az embereket. A technológiáért rajongók alig várják, hogy fejükre illeszthessék az “okos üveget”, mások viszont az emberek személyiségi jogait féltik.

Vannak olyanok, akik már előre jelezték, az ő intézményükben ugyan senki sem használhat ilyen, videók és fényképek készítésére alkalmas eszközöket. Több amerikai sztriptízbár tulajdonosa is azt nyilatkozta az NBC Newsnak, hogy a vendégeknek a belépés előtt a portán le kell majd adniuk a szemüvegeket.

A mozik természetesen attól tartanak, hogy az új Google csodát a friss filmek felvételére és kalózpéldányok terjesztésére használják majd fel. Egy Seattle-i kocsma még márciusban jelezte: a bár látogatóinak tilos lesz Google Glass-t viselniük, mert a tulajdonos nem szeretné, ha vendégeit titokban lefilmeznék.

De nem csak a magánszektor aggódik a fejen viselhető számítógép miatt. Nyugat Virginiában a honatyák szeretnék törvényben tiltani, hogy az emberek vezetés közben Google Glass-t viseljenek. A javaslatot benyújtó, republikánus Gary G. Howell szerint az új kütyüt szinte biztosan a fiatalok használják majd elsőként, márpedig ők eleve komoly veszélyben vannak az utakon. Howell attól tart, a rutintalan sofőrök figyelmét elvonják majd az üvegen megjelenő üzenetek, és ez legalább olyan veszélyessé teszi a Google Glass-t, mintha mobiltelefonjukon SMS-eznének.

Ha máshonnan nem is, a hollywoodi filmekből már régen kiderült, hogy Las Vegas kaszinótulajdonosai sem ismernek tréfát, ha a biztonságról - és főként a bevételükről - van szó. Érdekes módon, a Strip két legnagyobb szerencsejáték-vállalata, az MGM Resorts és a Caesars Entertainment nem tervezi a sivatagba elásni azokat, akik Google Glass-t viselnek műintézményeikben.

Az MGM-nek olyan szállodái vannak Vegas-ban, mint a Bellagio, a CityCenter, és az MGM Grand, míg a Caesars tulajdonában van többek között a Rio, a Planet Hollywood, és talán a leghíresebb szálloda a Caesars Palace. Mint azt a két vállalat képviselő elmondták, mindaddig nyugodtan hordható a szállodákban a szemüveg, amíg ki nem derül, hogy titokban felvételt készítenek velük.

“Az üzletpolitikánkban régóta szerepel, hogy engedély nélkül tilos fényképeket vagy videókat készíteni a kaszinóinkban” - nyilatkozta az MGM Resorts szóvivője. “Ha valamelyik biztonsági őr azt gyanítja, hogy a vendég filmet készít, akkor fel fogják kérni az illetőt, hogy állítsa le a felvételt”. Hasonlóan nyilatkozott a Caesars szóvivője is, aki szerint bárki nyugodtan viselheti a szemüveget, amíg nem készít titokban felvételeket. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Google Glass ugyanolyan elbírálás alá esik, mint egy okostelefon vagy bármely többfunkciós készülék.

Forrás: techcorner.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 680 817 megtekintés

Videó: 48 891 671 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7021570

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh