Egy ötszáztíz millió dolláros, a bio-üzemanyagok következő generációjának előállítást ösztönző program beindítását jelentette be kedden az amerikai kormány.

A magánvállalatok számára meghirdetett programot a haditengerészet, valamint az energetikai és az mezőgazdasági minisztérium felügyeli majd. A projekt illeszkedik Barack Obama elnöknek abba a márciusban meghirdetett kezdeményezésébe, hogy 2025-re egyharmadával csökkentsék az Egyesült Államok függőségét az olajimporttól.

Tom Vilack mezőgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy az olajmonopóliumok "vak támogatása" helyett az amerikai versenyképesség és a biztonság növelése érdekében az energiaforrások diverzifikálására van szükség.

A program az üzemanyagnak a kukoricából történő előállítása helyett olyan kezdeményezéseket finanszírozna, mint például etanol előállítása faaprítékból vagy a mezőgazdasági növények emberi fogyasztásra alkalmatlan részeiből.

A kukorica biodízellé alakítása számos bírálatot kapott, mert az termény árának világpiaci emelkedése globálisan tovább rontott a szegények helyzetén.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 743 669 megtekintés

Videó: 28 064 895 megtekintés

Látogatók

Összesen5165647

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh