Az amerikai kormány bezáratta a titkosított üzenetváltást kínáló e-mail szolgáltatókat. Kim Dotcom sajátot indítana.

A múlt héten – az Egyesült Államok kormányának nyomására – sorban szüntették meg a titkosított e-mail szolgáltatásokat. Köztük azt is, amelyet Edward Snowden, az NSA-botrány kirobbantója is használt. A tájékozott olvasókat nem fogja különösebb meglepetésként érni, hogy a szolgáltatók lelövése kapcsán Kim Dotcom, az informatikai szcéna egyik legnagyobb (formátumú) botrányhősének cége, a Mega ügyvezetője is megszólalt.

A Mega Upload alapítója még februárban jelentette be, hogy cége titkosított e-mail szolgáltatást indít. Dotcomot 2012-ben szoftverkalózkodás vádjával letartóztatták az új-zélandi hatóságok – később egy helyi bírónak köszönhetően szabadon engedték.

Vikram Kumar, a Mega Upload jogutódja, a Mega ügyvezető igazgatója Rob O'Neilnek, a ZDNet újságírójának adott interjújában kijelentette: a cég továbbra is elkötelezett amellett, hogy elindítsa a szolgáltatást. Kumar elmondása szerint a Mega fejlesztői„valami rendkívül élvonalbeli cuccon” dolgoznak.

Kumar nyilatkozata alaposan felkavarta az állóvizet a technológiai újságírással foglalkozó szakemberek körében. Evan Dashevsky, a TechHive szerzője szerint Dotcom csak azért dobta be a témát, hogy tovább öregbítse „bajkeverői hírnevét".

Lauren Hockenson, a Gigaom újságírója már másként vélekedik: úgy látja, a Mega első embere „olyan kockázati tőkebefektető vállalatot akar létrehozni, amely a titkosított szolgáltatásokat fejlesztő cégekre szakosodik.”

Senki sem tudja, biztosan, hogy mire készül Kim Dotcom. Egy dolog azonban biztos: ha valóban elindítja saját titkosított e-mail szolgáltatóját, pillanatok alatt rengeteg felhasználót verbuválhat – annál is inkább, mivel a konkurens szolgáltatásokat a Tormailt, a Silent Mailt, a Lavabitet egytől egyig bezárták.

Forrás: techcorner.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 078 365 megtekintés

Videó: 48 307 468 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921549

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh