A népszerű torrentkereső szerzői jogsértések miatt éveken át harcolt az Amerikai Mozgókép Szövetséggel (MPAA) és veszített. Az oldalnak 110 millió dolláros kártérítést kellene fizetnie amire nyilvánvalóan képtelenek.

A Wired tudósítása szerint megszületett az ezzel kapcsolatos egyezség. Ennek értelmében Gary Fung, az Isohunt alapítójának hét napon belül le kell kapcsolnia a honlapot és másik három portált (Podtropolis, TorrentBox, Edtk-it.com), amelyek a keresőhöz kötődnek. Emellett Fung kötelezettséget vállalt arra is, hogy 110 millió dollár kártérítést utal át a nagy hollywoodi filmstúdiók érdekeit képviselő és védő MPAA bankszámlájára. Fung a blogjában úgy fogalmazott: nagyon szomorú dolog, hogy látnia kell a gyermekét meghalni, de jó harcot vívott, lezárta a küzdelmet és önmagához végig hű maradt. Az Isohunt 10,5 éves működése vállalati szempontból egy hosszú utazás volt, míg egy online vállalkozás szempontjából örökkévalóságnak tűnt. A projekt az egyetemi évei alatt programozói hobbiként indult, azonban ennél sokkal több lett, egy olyan tanulási folyamat és tapasztalatszerzés vált belőle, ami messze meghaladta a képzeletét.

Az MPAA elleni pereskedések 2006 óta húzódtak. Az Isohunt a jelenleg még online lévő torrentoldalak közül az egyik legnépszerűbb volt. Chris Dodd, az MPAA elnök-vezérigazgatója elégedett a megállapodással. Közölte: az egyezség egy jelentős lépés abba az irányba, hogy az internetben, mint legális kereskedelmi és innovációs platformban rejlő hatalmas lehetőségeket kiaknázzák. Emellett ez egy jelentős üzenet azoknak, akik az üzletüket arra építik fel, másokat arra bátorítanak, lehetővé teszik számukra és segítenek nekik, hogy szerzői jogsértéseket kövessenek el, illetve maguk is jogsértők, hogy az illegális tetteikért felelősségre lesznek vonva.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 098 492 megtekintés

Videó: 48 323 948 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923951

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh