A PayPal, a Visa és a MasterCard vezetői találkoztak a tartalomipar képviselőivel, s arról tárgyaltak, hogy miként léphetnének fel együtt az internetes szerzői jogsértések ellen.

A három fizetési szolgáltató az olyan oldalak ellen akar közösen fellépni, amelyek lehetővé teszik a szerzői jog által védett tartalmak illegális másolatainak letöltését. A cégek tervezik egy olyan feketelista összeállítását is, amelyre minden olyan portál felkerülne, amely nem vezethet náluk folyószámlát, így akadályoznák meg azt, hogy ezek a honlapok reklám- vagy más bevételekhez jussanak.

Fleu Pellerin, francia kulturális és kommunikációs miniszter elmondta, hogy a felek jelenleg is azon fáradoznak, hogy együtt kidolgozzanak egy olyan koncepciót, amelynek segítségével elzárhatók a kalózplatformok bevételei. A legtöbb fizetési szolgáltató már most is kizárja az Általános Üzleti Feltételeiben, hogy egy illegális letöltési tartalmakat kínáló oldal folyószámlát nyithasson náluk. Az elképzeléseket kritizálók attól tartanak, hogy a rendszer olyan online rendszereket is hátrányosan érinthet, amelyek nem is végeznek illegális tevékenységeket. Pellerin erre úgy reagált, hogy a listán lévő minden új bejegyzés kapcsán szakértők fognak dönteni és csak ezután határoznak a végleges blokádról.

2013-ban szintén ezzel a három pénzügyi szolgáltatóval kezdett tárgyalásokat a Google annak érdekében, hogy szüntessék meg az illegális tartalmakat kínáló weboldalaknak nyújtott szolgáltatásaikat. A cég akkor úgy érvelt, hogy a kalózoldalak megszűnését pénzügyi forrásaik elvágásával könnyen el lehetne érni.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 833 199 megtekintés

Videó: 49 012 445 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7042158

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh