Legalábbis ezt állítja Edward Snowden. Az amerikai titkosszolgálatok szigorúan titkos megfigyelési dokumentumait nyilvánosságra hozó volt CIA-s munkatárs szerint annak ellenére, hogy az FBI korábban az ellenkezőjét állította, egyáltalán nincs szüksége az Apple segítségére a tavaly decemberi kaliforniai terrortámadás egyik gyanúsítottja iPhone 5c-jének feltöréséhez. “Tisztelettel, ez marhaság!” – közölte a Demokrácia Tervrajza című konferencián az elemző.

Snowden állításait az Amerikai Polgárjogi Unió (ACLU) egyik legújabb cikkével támasztotta alá, amelyben Daniel Kahn Gillmor pontosan részletezi, hogyan tudja biztonságosan feltörni az FBI az Apple telefonjait:

“Az FBI-nak egyszerűen csak másolatot kell készíteni a flash memóriáról, ami magába foglalja a telefon “kitörölhetetlen részét” is (a chipet el kell távolítani az áramköri lapról, csatlakoztatni olyan készülékhez, amely képes a NAND flash olvasására és írására, majd másolni az összes adatot). Ezután lehet a végtelenségig próbálkozni a jelszavakkal, hiszen az összes elveszített adatot vissza lehet hozni ebből a mentésből.”

A Snowden interjú, amelyben mindezeket elmondta, megtekinthető angol nyelven: Kattintson ide...

Forrás: icuccok.hu

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

A brit kormány legálisan akar kémkedni utánunk Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 712 335 megtekintés

Videó: 48 924 971 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026923

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh