A platform az első nagy online hálózat, amely ilyen helyzetbe került.

Az orosz médiafelügyelet, a Roskomnadsor utasítására a helyi internetszolgáltatók kötelesek blokkolni a jövőben a LinkedInhez való hozzáféréseket. Mindez egy moszkvai bírósági ítéletnek köszönhető, amelynek értelmében az oldal megsérti az orosz adatvédelmi törvényeket. A portálnak több mint hatmillió regisztrált tagja van Oroszországban és számos cég a segítségével keres új munkatársakat, ezért a blokád különösen érzékenyen érinti a vállalkozások egy részét.

Az intézkedés hátterében egy olyan 2014-es jogszabály van, amelynek rendelkezéseit elvileg hivatalosan még nem alkalmazták. A törvény előírja, hogy azok a honlapok, amelyek az orosz állampolgárok személyes adatait tárolják, kötelesek ezt helyi szervereken megtenni. Ezt pedig a LinkedIn elmulasztotta. A Roskomnadsor egyik szóvivője közölte, hogy a tiltás 24 órán belül hatályba lépett. A Rostelecom jelezte, hogy már blokkolja a platformhoz a hozzáféréseket, hamarosan pedig a konkurens MTS és a Vimpelcom is követi a példáját.

A LinkedIn egyelőre nem kommentálta a hírt. Vagyim Ampelonszkij, a Roskomnadsor szóvivője viszont közölte, hogy az amerikai társaság menedzsmentje szeretne személyes találkozót kérni a hivatal képviselőivel, ehhez azonban nekik be kell szerezniük az orosz külügyminisztérium és a titkosszolgálatok engedélyét.

Forrás: sg.hu / rkn.gov.ru

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4828843

Jelenleg az oldalon

10
Online