Az óriási, karra emlékeztető gép amellett, hogy a zeneszámokat választja és keveri, még táncolni is tud.

A mesterséges intelligencia egyre több területet hódít meg, így nem túl meglepő, hogy a szórakoztatóipar ajtajai is megnyílnak a robotok előtt. Egy prágai klub például robot DJ-vel újította a szolgáltatásait: a Karlovy Lazne Music Club DJ pultjában már nem csak hús-vér szakember, hanem egy óriási, karra emlékeztető gép is keveri a számokat.

A népszerű éjszakai klub úttörő lehet Európában, hiszen hasonló újítást eddig máshol még nem alkalmaztak. A robot amellett, hogy a zeneszámokat választja és keveri, még táncolni is tud – legalábbis mozgást imitáló mozdulatokat ad elő, amin a közönség jól szórakozik. Ember kollégájával óránként váltják egymást, a közönség nagy része pedig imádja a szórakozóhely vezetősége szerint.

A Reuters azonban megszólaltatott néhány vendéget, akik közül volt olyan, akinek egyáltalán nem nyerte el a tetszését a technológiai innováció: „Nem szeretem a robotot. Nem érzi, hogy az emberek milyen zenére szeretnének táncolni. Nincs érzelem a zene mögött” – mondta egy mexikói turista a hírügynökségnek a robotról.

Forrás: globoport.hu / reuters.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 805 594 megtekintés

Videó: 47 968 622 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887568

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh