Néhány, kormányhoz köthető kisebb weboldal megbénítása és az Alkotmánybíróság oldalának feltörése után új célpontot talált magának az Anonymous nemzetközi hekker-aktivista kollektíva magyar szárnya: a Monsanto nevű biotechnológiai óriáscég magyar weboldala ellen intéztek túlterheléses támadást.

Az akció meghökkentően eredményes volt: a március 16-ra meghirdetett invázió még most is tart, a cég weboldala egy hete elérhetetlen. Az Index által megkérdezett szakértők szerint ez vagy azt jelenti, hogy a támadók ágyúval lőttek verébre, vagyis a DDOS-támadásba a célpont szerver erőforrásaihoz képest aránytalanul sok energiát fektettek, vagy a Monsanto szerverei voltak nagyon rosszul konfigurálva és karbantartva, és a rendszergazdák sem sietnek úrrá lenni a helyzeten.

Az aktivisták az eddigi magyarországi akcióiktól eltérően most közleményt is kiadtak a támadás után, amiben a Sátán felett aratott diadalként ünneplik a túlterheléses támadást, a Monsantót pedig emberiségellenes bűnökkel vádolják.

A Monsanto növényvédő szerekkel, műtrágyákkal és genetikailag módosított vetőmagokban utazó nemzetközi biotechnológiai vállalat, utóbbiak piacán Amerikában 90 százalék körüli a részesedése. Az éves forgalma tízmilliárd dollár felett jár. Agresszív lobbipolitikájuk, és a génmódosított növények, illetve az állattenyésztésben használt növekedési hormonok fejlesztése miatt sokszor kritizálják globalizációellenes, jogvédő és környezetvédő csoportok. A cég kétes hírnevét növeli, hogy olyan vegyületek kifejlesztésében és tömeges gyártásában járt élen évtizedekkel ezelőtt, mint a hírhedt DDT rovarirtó szer, vagy a vietnami háborúban borzalmas pusztítást végző Agent Orange növényirtó.

Szerettük volna megszólaltatni a céget is, és megkérdezni, hogy lehet az, hogy egy hete nem megy a weboldaluk, de napok óta elérhetetlenek az illetékesek. A magyar Anonymous után egyébként hetek óta nyomoz a Nemzeti Nyomozóiroda.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó blog bejegyzés:

A Monsanto GMO kukoricája szervkárosodást okoz

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 58 626 311 megtekintés

Videó: 34 716 140 megtekintés

Látogatók

Összesen5650955

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh