Az izraeli hadsereg a Vaskupola rakétavédelmi rendszer egységeit telepítette Tel-Aviv környékére, és légvédelmi tartalékosokat mozgósított - jelentette az izraeli Tízes kereskedelmi tévécsatorna esti híradója vasárnap.

A légvédelmi egységeket az ország középső, sűrűn lakott részeire, Tel-Aviv környékére telepítették, hogy készen álljanak a központi részek elleni esetleges rakétatámadások kivédésére.    

Jeruzsálem szombat este egyiptomi közvetítéssel tűzszüneti megállapodást kötött a gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász és az Iszlám Dzsihád szervezettel, miután szombaton Gázából mintegy százkilencven rakétát és aknagránátot lőttek izraeli területre, és Izrael is számos légicsapást hajtott végre a Hamász katonai infrastruktúrája ellen.   

A kormány azonban a tűzszünet ellenére vasárnapi ülésén a légvédelem megerősítéséről határozott, melynek keretében tartalékosokat is mozgósítanak, valamint az övezet felől érkező támadásokra adott kemény válaszokról döntöttek, így a tüzeket okozó luftballonok és papírsárkányok eregetői elleni lépésekről.    

Izrael vasárnap négy alkalommal vette célba a gázai gyújtogatókat, s este Beit Hanun térségében, a Gázai övezet északi részén, ahol a légierő csapást mért egy gyújtogató léggömböt indító csoportra, palesztin források szerint megsebesült két palesztin.   

A tűzszünet ellenére a nap folyamán a tévé jelentése szerint tüzet okozó több tucat szerkezetet röpítettek Izrael irányába, melyekkel a gázaiak hat helyen lángba is borítottak termőföldeket Izraelben.    

A Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek nyilatkozó gázaiak szerint a tűzszüneti megállapodás csak a gyújtogatás jelentős csökkentését tartalmazta, de Avigdor Liberman védelmi miniszter hangsúlyozta, hogy Izrael nem tűri a továbbiakban sem a gázai rakétákat, sem a gyújtogatást, sem a drónokat, sem más eszközöket.   

"Remélem, hogy a Hamász levonta a következtetéseket, és ha nem tették meg, akkor kemény árat fognak fizetni"- nyilatkozta a védelmi miniszter.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 291 megtekintés

Videó: 47 973 465 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887976

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh