Oroszország információs támadásba lendül az európai rakétavédelmi rendszer kérdésében. A védelmi tárca páratlan lépésre határozta el magát: május 3-án és 4-én Moszkvában nemzetközi rakétavédelmi konferenciát rendeznek. Személyre szóló meghívókat küldtek a FÁK, a NATO tagországai, Kína, India, Japán védelmi tárca vezetőinek. Vélhető, hogy nem politikusok, hanem a katonaság fogja megvitatni a kialakítandó rakétavédelmi rendszer hatását az erőegyensúlyra és ebből kifolyólag az orosz nukleáris erőket fenyegető esetleges veszélyeket. Ezt egy külön sajtótájékoztatón jelentette be Anatolij Antonov védelmi miniszterhelyettes.

Anatolij Antonov mai sajtótájékoztatójára tegnap hívták meg az újságírókat. Az orosz médiákban információk jelentek meg, hogy Moszkva nincs megelégedve azokkal az információkkal, amelyeket Washington bocsátott rendelkezésére az európai rakétavédelmi rendszer paramétereiről. A nem hivatalos információk bebizonyosodtak: a védelmi miniszterhelyettes majdnem száz külföldi katonai attasé jelenlétében bejelentette, hogy május 3. és 4. között az orosz fővárosban nemzetközi rakétavédelmi konferenciát rendeznek. Az orosz katonaság számára ez a lépés páratlannak minősül – mondja Anatolij Antonov.

„Azt hiszem, önök nagyon jól megértik, hogy minden egyes országban a védelmi minisztérium eléggé zárt struktúra. Mi azt gondoltuk, hogy megfordítjuk a helyzetet és a legnagyobb szakembereket hívjuk meg a rakétavédelem terén a világ különböző országaiból. A konferenciára meghívjuk a nyugati politológiai központok, az Oroszországi Föderációban létesített nemkormányzati szervezetek képviselőit. A vezető katonai személyek – hangsúlyozni szeretném, hogy katonai szakemberekről van szó – egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy a problémákat hadi-műszaki szemszögből vizsgálják meg.”

Előreláthatólag a konferencia központi eseménye lesz az orosz hadsereg vezérkari főnöke, Nyikolaj Makarov hadsereg-tábornok beszéde. Az Oroszország Hangja hírforrásai szerint jelenleg egy speciális prezentációt készítenek, amelynek keretében szemléletesen be fogják mutatni, hogy a rakétavédelmi rendszer miképpen bontja meg a nukleáris erőegyensúlyt. Konkrétan az európai rakétavédelmi rendszer kialakításának harmadik és negyedik szakaszáról lesz szó, amelynek keretében a radarok és az elfogó rendszerek képesek lesznek beazonosítani és megsemmisíteni az orosz területről induló ballisztikus rakétákat. A konferencia mégsem lesz egyoldalú – hangoztatta Anatolij Antonov. Az USA és Európa végre tárgyilagosan és nyíltan megmagyarázhatja álláspontját.

Forrás: ruvr.ru

Kapcsolódó blog bejegyzés:

Oroszország az USA első számú geopolitikai ellensége

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 49 729 689 megtekintés

Videó: 28 824 873 megtekintés

Látogatók

Összesen5228431

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh