Nemrég a szír haderő a török határon át üldözte az országban működő terroristákat, ekkor derült ki, hogy azok a török határ túlsó oldalán létesített menekülttáborokban húzódnak meg. Nemcsak hogy elrejtőznek ezekben a táborokban, de a "Szír Felszabadító Hadsereg" tagjai rendszeresen ki-be járnak, raktárként használják a létesítményeket, és úgy járnak át a török határon, mintha az ott sem lenne. Nem lehet tudni, mióta zajlik ez így, de ezek a menekülttáborok olyan bázisokként működnek most, melyeknek elsődleges feladata, hogy kiprovokálják a Szíria és Törökország közötti háborút.

A Russia Today egy újságírója nemrég interjút készített egy helybélivel a szír-török határon, aki elmondta, hogy a szervezet tagjai rendszeresen tevékenységet folytatnak a határ mentén. "Átlépik a határt, majd vissza is mennek. Kihasználják a török állam bevándorló-politikáját és a török haderő járműveivel jutnak el újra a táborba, de előfordul hogy maguk visszamennek." Elmondása szerint a török állam szemet huny a tevékenységük fölött és engedi őket visszamenni a harcba.

Az említett újságíró a Szír Felszabadító Hadsereg egy tagját is megtalálta, aki elmondta, hogy az ellenállás nyomást akart gyakorolni a török kormányra, hogy az biztosítsa számukra a fegyvereket és az ellátmányt a NATO-tól. Vagyis miközben a NATO vezetése tagadja, hogy beavatkozna a szíriai eseményekbe, a szír terroristák a határon át érkező menekültek közül szerveznek be embereket, és számukra teljesen egyértelmű, hogy a NATO támogatásával folytatnak harcot - a kérdés csak az, hogy a török állam átengedi az ellátmányt és a felszerelést, vagy más úton kapják meg.

Mivel a szír határőrség a török határon napi szinten fogja el az újabb fegyverszállítmányokat, ezért egyértelmű, hogy a török kormány ha nem is segédkezik, de hallgatólagosan beleegyezik a fegyvercsempészetbe, és a határőröknek is utasításba van adva, hogy ne blokkolják, hanem engedjék át a rakományt.

Forrás: jovonk.info

Az RT riportja itt: Kattintson ide...

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Civilek a célkeresztben Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 726 820 megtekintés

Videó: 48 935 583 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028988

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh