Fegyveres harc helyett politikai megoldást szorgalmazott a szembenálló líbiai felek között Giuseppe Conte olasz miniszterelnök a Halífa Haftár tábornokkal, a Líbiai Nemzeti Hadsereg vezetőjével Rómában tartott találkozón csütörtökön.

Giuseppe Conte és Halífa Haftár megbeszélése két órán át tartott a római kormánypalotában.    

Az olasz miniszterelnök ezt követően újságíróknak elmondta, hogy Haftár tábornokkal hosszú és részletes "információcserét" tartottak a líbiai harcok legfrissebb fejleményeiről. A római kormányfő aggodalmát fejezte ki a szerinte Líbiában kritikussá vált helyzet miatt. Giuseppe Conte hozzátette, hogy azonnali tűzszünetet szorgalmazott Haftár tábornoktól hangsúlyozva, hogy a "politikai megoldás az egyetlen járható út" az észak-afrikai ország stabilitása érdekében.    

Halífa Haftár a szaúd-arábiai Mekkából érkezett Rómába. Az olasz fővárosból Párizsba utazik tovább, ahol Emmanuel Macron francia elnök fogadja.    

Giuseppe Conte olasz kormányfő május  első napjaiban  Rómában a nemzetközileg elismert líbiai kormány vezetőjével Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnökkel találkozott. Róma tavaly novemberben líbiai békekonferenciát rendezett Szicíliában. Halífa Haftár tavaly szeptemberben és decemberben is Rómában tárgyalt, idén áprilisban pedig a tábornok delegációt küldött az olasz kormányhoz.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 516 megtekintés

Videó: 47 970 897 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887776

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh