Az új típusú koronavírus járvány terjedésének megakadályozása érdekében a norvég hadsereg lemondta a NATO Cold Response 2020 elnevezésű, Norvégiában tervezett hadgyakorlatát - közölte Rune Jakobsen, a norvég hadsereg műveleti központjának vezetője szerdán.

Tájékoztatása szerint a hadgyakorlat elmaradását a "koronavírus-járvány terjedésének ellenőrizhetetlensége" indokolta.   

"Meg akarjuk őrizni a katonaság harci képességét, hogy támogatni tudja társadalmat az elkövetkező viharos időkben" - fogalmazott.   

Információk szerint a Norvégia északi országrészében, az orosz határ közelében, március 12. és 18. között tervezett hadgyakorlatra 10 NATO tagország mintegy 15 ezer katonáját várták. A norvég hadsereg szervezte hadgyakorlat célja az lett volna, hogy kipróbálja és összehangolja a tagországok harciképeségét szélsőséges téli körülmények között.   

Jakobsen elmondta, a norvég hadsereg múlt csütörtökön ideiglenesen bezárta az ország dél-nyugati részén fekvő Skjold helység közelében található bázisát, miután az egyik katona vírustesztje pozitív lett. Noha ez az egyetlen ismert eset a norvég hadseregben, a bázis további 240 katonáját két hetes karantén alatt tartják - közölte.   

A járvány december közepén indult Kínából. A megbetegedések és halálozások túlnyomó többsége továbbra is a kínai Hupej tartományban történt.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 375 721 megtekintés

Videó: 38 602 360 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5899136

Jelenleg az oldalon

15
Online

Interreg CE1013 REFREsh