A NATO tagállamok közös felhívást tettek közzé a hétvégén tartott NATO csúcsértekezlet végén, amiben felszólították Oroszországot, hogy vonja vissza Dél-Oszétia és Abházia független államként való elismerését.

Oroszország azt követően ismerte el függetlennek a két államot, hogy 2008-ban a grúz haderő kiterjedt offenzívába kezdett a térségben és az öt napos háború során az orosz haderő kizavarta a stratégiai pontokat megszálló grúz csapatokat. Akkor Orbán Viktor felszólította a NATO vezetést az Oroszország elleni katonai beavatkozásra. Azóta alig néhány ország ismerte el függetlennek a két területet - Venezuela elsőként lépett az orosz bejelentéseket követően, bizonyítván a nyugati hatalmaktól való függetlenséget és a venezuelai külpolitika határozott voltát.

A NATO tagállamok most felszólították Oroszországot, hogy vonja ki a térségben állomásozó csapatokat, és kinyilvánították, hogy a két terület Grúzia részét képezi. A NATO-nak szüksége van a területre, mert ez a két terület biztosítja az Irán és Szíria környékén tartózkodó orosz csapatok ellátmányainak és utánpótlásainak eljuttatását Örményországon keresztül, vagyis a térség jelentéktelen gazdasági súlyától függetlenül stratégiai jelentőségű.

Forrás: jovonk.info

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 49 681 227 megtekintés

Videó: 28 780 574 megtekintés

Látogatók

Összesen5224621

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh