A WMOC a nemzetközi tájfutó rendezvények között az egyik legjelentősebb és a legnagyobb létszámú esemény. Az elmúlt években (Ausztriában, Finnországban, Portugáliában, és 2010-ben Svájcban) a résztvevő versenyzők száma 3300-4300 között volt. Ez az ötnapos versenysorozat két rövidtávú, városi és három hosszútávú, erdei tájfutó versenyszámból áll – 2011-ben ez lesz Baranya megyében, az egyik legnagyobb létszámú sportrendezvény A versenyre 43 országából és öt földrészről érkeznek tájfutók – 35 év feletti versenyzők, egészen 95 éves korig. A nevezések szerint legalább 3600-3700 induló lesz.

A versenyzők 2011. június 30. – július 09. között tartózkodnak majd a megyében. Nagyrészt pécsi és harkányi szállodákban, pécsi kollégiumokban, az orfűi kempingben és vendégházakban, lesznek elhelyezve. Baranya megyében ez alatt kb. 30.000 vendégéjszaka várható.

Az ide utazó versenyzők és kísérőik a sportversenyen való részvétel mellett megtekintik majd Baranya Megye és Pécs nevezetességeit, rész vesznek a különböző kulturális és turisztikai – részben kifejezetten részükre szervezett – programokban is. Így a WMOC a megye számára turisztikailag is az egyik legjelentősebb esemény lesz 2011 évben.

A rendezvény teljes programja:

2011június-30.-júl.1 Érkezés, jelentkezés, Pécsett a Tudásközpontban

2011. július 01. Előzetes bemutató a városi versenyek terepéről Pécsett, a Kertvárosban, Nevelési Központ körül

2011. július 02. A rövidtávú selejtező verseny és a Világbajnokság megnyitása Pécs belvárosában

2011. július 03. A rövidtávú döntő verseny és utána eredményhirdetés Komlón

2011. július 04. Erdei versenyek terepének bemutatása a Mecsekben, Pécs felett, a Keresztkunyhónál, és egyéb programok a városban és a megyében

2011. július 05-06. A hosszútávú erdei tájfutó verseny első két, selejtező fordulója a Mecsekben: július 5-én Petőc-puszta környékén, július 6-án Orfűn

2011. július 07. Pihenő, kiránduló nap, változatos baranyai programokkal

2011. július 08. Hosszútávú versenyszám döntője Orfű – Abaliget térségében, a Rácz tanyán, utána eredményhirdetés és verseny zárása;

2011. július 09. Hazautazások

A komlói versenynap rendezése

Világbajnokság egyik versenynapját, a rövidtávú verseny döntőjét, tehát Komló városban rendezik meg. Erre 2009-ben Komlón rendezett Országos Rövidtávú Tájfutó Bajnokság nagy sikere adott ösztönzést.

E verseny 2011. július 3.-án, vasárnap lesz

Versenypálya: A verseny terepe – ez alkalommal is – Komló város Szilvási és Kenderföldi városrészében, a Berek völgyben, az arborétumban és a belvárosban, a Bányász parkban, lesz. A versenyzők 10.00-14.30 óráig tartózkodnak e területen. Ez idő alatt – időben egyenletesen szétosztva – kb. 3600 fő versenyző fut, egyenként, 15-20 percig a kihelyezett ellenőrző pontok (állványra helyezett bóják) meghatározta, kb. 2-3 km-es, korcsoport szerint különböző pályákon. Az egyes ellenőrző pontok között az útvonalat a versenyzők szabadon választják meg. A versenypályák érintik a területen lévő utcákat, parkokat, épületek közti szabad területeket, de intézmények, iskolák udvarát is (a bejutást lehetővé tevő kapuk nyitva lesznek).

Rajthelyek: Az egyik rajt az Alsó-Szilvási iskola udvarán lesz. A rajt megközelítése gyalogosan: szalagozást követve történik, végig a Kossuth u-n és a Vízmű melletti szilvási lépcsős feljárón. Bemelegítésre a színház előtt kerülhet sor. A másik rajt a Tompa u-i Iskola területén lesz – megközelítés: Kossuth u – Zrínyi-tér – Tompa u. útvonalon.

Cél: A Városház tér, illetve Sportcsarnok előtt, a Kossuth u. lezárt szakaszán lesz.

Ide helyezik el az utolsó pontot (egy kutat), a befutószakasz kordonját, a célkaput, értékelő sátrakat, eredmény bemutató táblákat stb.

A nézők a Városház térről, ill. a Kossuth L. u. lezárt részéről követhetik a verseny eseményeit.

A Béke Szálló mögött, Sportcsarnok mellett, illetve az Eszperantó-téren sátrakat (büfék, étkezők, egyéb árusok, információs sátor, versenyzők saját kis pihenő sátrai stb.) és mobil WC-ket telepítenek.

Versenyközpont: Sportcsarnok: Itt a résztvevők fogadása július 3.-án 7.00 órától kezdődik

A versenyzők a lelátót és a küzdőteret használják – öltözőnek, a verseny előtti és utáni tartózkodásra – továbbá a WC-ket, öltözőket, zuhanyozókat.

Parkolás: A versenyzők személygépkocsijának parkoltatása a volt Altáró füves területén, illetve a vasút déli oldalán lévő füves-köves területen, a nagy áruházak parkolójában, stb. lesz megoldva. A rendezők a Városháza mögött és a Sportcsarnoktól keletre lévő területen parkolnak.

A parkolását versenybírók irányítják. E területeket már előző este előkészítik, hogy a rendezvényre érkező kb. 600-700 gépkocsi parkolása, biztonságosan, megoldható legyen.

A verseny lebonyolítása: A versenyzők 10 és 14 óra között rajtolnak – percenként 10-15 fő A 130 ellenőrzőpont telepítése, rajtok és cél kiépítése már kora reggel megkezdődik.

Ezért verseny napján, 6 órától verseny idejére 17 óráig lezárják a Kossuth utca érintett szakaszát és a Forgalmat a Bem utcára terelik át. A rendőrséggel egyeztetve közlekedésbiztonsági okokból, sor kerül a Berek utcában, a Tompa utcában, Irinyi utcában, Alkotmány utcában és másutt a forgalom szükség szerinti korlátozására, forgalomlassításra.

A pályákon kihelyezett állványokat, bójákat őrizni fogják. A gyalogos forgalmat a verseny nem zavarja. Felkérik viszont – ez úton is – az autósokat, hogy e napon Szilvás, Kenderföld területén lassan, óvatosan vezessenek.

Komló polgárőrsége segíteni fog az esemény zökkenőmentes lebonyolításában, a forgalmas útszakaszokon a forgalomirányításban.

Eredményhirdetés: a Városház tér északi oldalán lesz, a verseny befejezése után közvetlenül, kb. 14.30 órakor, ünnepélyes keretek között, a Polgármester jelenlétében.

Korábbi hírünket az eseményről itt találja: Kattintson ide...

Forrás: WMOC2011 Szervező Bizottsága

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 363 570 megtekintés

Videó: 45 444 705 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6379613

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh