Mohammed Mursi, a Muszlim Testvériség egyesület jelöltje nyerte meg a Hoszni Mubarak bukását követően első ízben megrendezett egyiptomi elnökválasztást – jelentette be vasárnap Farooq szultán, a Legfelsőbb Választási Bizottság elnöke.

Elmondása alapján Mursira 13,23 millió szavazó voksolt, ami 51,7%-os szavazati többséget jelent. Ellenfele Ahmed Shafiq, a katonai légierő tábornoka és egykori miniszterelnök, aki 12,35 millió szavazatot szerzett, ami összesítésben 48,3%.

Mohammed Mursi, Egyiptom megválasztott elnöke közölte, hogy országa tartja magát valamennyi nemzetközi szerződéshez és kötelezettségéhez. Ezt első sajtókonferenciáján jelentette ki. Mursi ugyancsak rámutatott, hogy Egyiptomnak nincs szándéka beavatkozni más országok belügyeibe, de azt sem engedi, hogy döntéseit más országok befolyásolják.

Vasárnap Mursi kilépett a Muzulmán Testvériségből és annak politikai szárnyából, a Szabadság és Igazságosság Pártjából. Ezzel Mursi teljesítette programjában foglalt ígéretét, hogy „minden egyiptomi elnöke” lesz. Az új államfő megígérte, hogy megreformálják a korrumpált hatalmi intézményeket, „iszlám alapra” helyezik az államot, és széleskörűen alkalmazzák a sárija normáit.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 885 800 megtekintés

Videó: 49 061 691 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054403

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh