Oroszország szombaton bejelentette, hogy kitiltja légteréből a lengyel, a bolgár, és a cseh légitársaságokat.

A tranzitjáratokra is vonatkozó intézkedés válasz arra, hogy Varsó, Prága és Szófia pénteken lezárta légterét az orosz légitársaságok előtt.

"Bulgária, Lengyelország és Csehország légi hatóságainak barátságtalan döntése miatt február 26-án, moszkvai idő szerint 15 órától Oroszország lezárja légterét az említett országok légitársaságai és/vagy az ezekben az országokban regisztrált légitársaságok előtt" - közölte az orosz légiforgalmi hatóság (Roszaviacija). Ugyanakkor lehetőség van mentességet szerezni a Roszaviacija és az orosz külügyminisztérium külön engedélye alapján.

Korábban a brit légitársaságokat tiltották ki az orosz légtérből válaszul arra, hogy Nagy-Britannia csütörtökön azonnali hatállyal lezárta légterét az Aeroflot orosz légitársaság járatai előtt.

Moldova már csütörtökön, az ukrajnai hadműveletek kezdetét követően teljesen lezárta légterét, és közölte, hogy az országba tartó repülőgépeket más repülőterek felé irányítják.

Észtország szombaton bejelentette, hogy rövidesen csatlakozik a légterüket az orosz repülőgépek elől lezáró országokhoz. Kaja Kallas kormányfő a Facebookon azt írta: "Lengyelország és Csehország már megtette ezt, és felszólítjuk az Európai Unió összes országát, hogy szintén tegye meg". A vonatkozó határozatot az észt hatóságok már előkészítették.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 76 864 065 megtekintés

Videó: 49 916 998 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7140274

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh