Csak az integráció megállításával és megfordításával lehet kezelni a gazdasági válságot az Európai Unióban a cseh elnök szerint.

Václáv Klaus a Handlesblatt című német üzleti lapban pénteken megjelent vendégkommentárban kifejtette: a válságkezelés jelenlegi eszköze az integráció elmélyítése, a nemzeti hatáskörök áthelyezése a nemzetek feletti szintre, ami "már-már kommunista módszer", és kudarcra van ítélve.

A cseh államfő úgy vélte: meg kell teremteni az euróövezetből való távozás lehetőségét, hogy "a valutaunió áldozatai" visszatérhessenek korábbi nemzeti fizetőeszközükhöz, és el kell vetni a szociális piacgazdaság "nem eléggé termelékeny és túlságosan atyáskodó" modelljét. Az államadósságot radikális kiadáscsökkentéssel kell megfékezni, és fel kell adni "a flörtölést az adóemeléssel" - tette hozzá.

Továbbá gátat kell vetni a zöld gondolat terjedésének, hiszen a globális felmelegedés "értelmetlen doktrínáján" alapuló eszmerendszer gúzsba köti a gazdaságot, legfőképpen pedig "el kell felejteni" a fiskális unió tervét és a hasonló "antidemokratikus" elképzeléseket - írta Klaus, hangsúlyozva, hogy a demokrácia "csak az államok szintjén működhet", ezért a nemzetekfelettiségtől vissza kell térni a kormányköziséghez.

Forrás: MTI

Kapcsolódó blog bejegyzés:

Tíz ország az Európai Egyesült Államokért

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 948 699 megtekintés

Videó: 49 098 575 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7058962

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh