A Nyugat széleskörűen alkalmazza a líbiai forgatókönyvet a damaszkuszi rendszer megbuktatása céljából. Így, minden vonalon folyik az információs háború, amelybe bekapcsolódott a legnagyobb ausztriai lap, a Die Kronen Zeitung is. Ugyanis a szíriai háborúról szóló riportban photoshopot alkalmaztatott.

A bloggerek rajtakapták ezen az osztrák lapot. A Die Kronen Zeitung egy menekültcsaládról készített fényképet tett közzé. A menekültek Szíria gazdasági fővárosa, a romba dőlt Aleppo utcáján láthatók a fényképen. Egy gyermeket karjában tartó férfi és egy hidzsábos asszony megy a háború lángai közt egy utcán. A fénykép alatti felirat szerint al-Aszad hadserege páncélosokkal tör magának utat Aleppo felé, amely a felkelők kezében van. Bloggerek az Európai Sajtófotó-ügynökség (European Pressphoto Agency – EPA) bázisából kapott fénykép segítségével hazugságon kapták rajta az újságot. Az EPA adatbázisában ugyanez a szíriai család megszokott városi képpel a háttérben látható, miközben a photoshop mestereinek köszönhetően az városi romokká vált.

Az Oroszország Hangja szintén rendelkezik bizonyítékokkal arra vonatkozólag, hogy a Nyugat készakarva szítja a hangulatot Aleppóban. Ilyen bizonyíték, például, Anfuan as-Sahabi aleppói lakos szemtanú szavai.

„Természetesen az aleppói helyzet nyugodtnak nem nevezhető, de minden eléggé tűrhető. Legalábbis minden nem úgy van, ahogy azt a külföldi médiák láttatják. A kormánycsapatok folytatják a felkelők kiszorítását a városból, a legközelebbi napokban fel fogják szabadítani azt a fegyveresekről. Egyébként ez utóbbiak közül többen saját maguk is feladják magukat. Aleppo egyes helyein összecsapásokra kerül sor a banditákkal, más kerületekben pedig egészen nyugodt a helyzet.”

A fegyveres gerillák témája körül szintén kemény propaganda-háború folyik. A Nyugat Basar al-Aszad rezsimje ellen harcoló, az összes szíriai honpolgár érdekeit kifejező szabadságharcosokként mutatja be őket. Közben az Oroszország Hangja rendelkezik olyan tanúvallomással, hogy Szíriában nagyon sok a profi fegyveres harcos, akiket külföldi pénzért toboroznak az egyszerű szíriai honpolgárok köréből. A nemrég még Hamában harcoló, de most már a kormány oldalára átállt Juszef Naami, a felkelő Szabad Szíriai Hadsereg harcosának exkluzív interjúja.

„Azt mondták nekünk, hogy reális pénzt kapunk, ha fegyverrel elmegyünk tüntetni és egészében véve a katonaság és a rendőrség ellen harcolunk. Mi ebbe beleegyeztünk. Kiképzőtáborba vittek bennünket, ahol a fegyverforgatást sajátítottuk el. Kiképzés után a hadsereg elleni támadásokban vettünk részt, embereket raboltunk, nekünk azt mondták, hogy a rezsim hívei. Gyilkoltunk is.”

Az Egyesült Államok, számos európai és Perzsa-öbölbeli ország elsősorban a megtévesztett fiatalokra támaszkodva kívánja megdönteni Basar al-Aszad hatalmát. Méghozzá már megírták a hatalomátadás forgatókönyvét is. Leon Panetta amerikai védelmi miniszter kijelentette, hogy Washington a szíriai állami apparátus fenntartása mellett száll síkra az al-Aszad távozását követő időszakra. Erre a stabilitás fenntartása érdekében van szükség.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 47 917 691 megtekintés

Videó: 27 368 917 megtekintés

Látogatók

Összesen5117529

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh