A Földközi-tengetren feladatokat teljesítő nagy orosz deszanthajók a legközelebbi napokban be fognak térni Tartusz szíriai kikötőbe, ahol az orosz haditengerészet anyagi-műszaki ellátási bázisa található. Ezt ma közölte az újságírókkal az orosz vezérkar.

Előreláthatólag a hajók több napig tartózkodnak Tartuszban, ahol víz- és élelmiszer-készleteit töltik fel. Minden egyes deszanthajón 120 főnyi tengerészgyalogos-század tartózkodik.

Az ENSZ Közgyűlésén Oroszország és Kína újra ellenzi a határozatot

Az ENSZ Közgyűlése ma szavaz a szíriai rendezésre irányuló intézkedésekről szóló határozattervezetről. Mivel a Szaud-Arábia által javasolt dokumentum főképpen a szíriai hatóságok ellen irányul, Oroszország ezt kiegyensúlyozatlannak tartja és ellene fog szavazni. Hasonló a kínai álláspont is.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsától eltérően, ahol Oroszország vétójoggal rendelkezik, a Közgyűlésen a döntéseket szavazattöbbséggel hozzák meg, bár ezek csak ajánlás jellegűek.

Korábban a nyugati országok az ENSZ BT-vel akarták elfogadtatni a Damaszkuszt sújtó szankciókat, azonban Oroszország és Kína élve a vétójoggal megakadályozták ezt.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4128206

Jelenleg az oldalon

8
Online