A Pentagon tegnap egy nyilatkozatban felrótta Iránnak, hogy szír milíciákat képez ki, melyek a Bashar Al-Asszád rendszert támogatják. Természetesen ez egy elítélendő vádként hangzott el, de a vak is látja, hogy ennek a kijelentésnek nagyon is sok valóságalapja van. Ami érdekes, hogy az amerikai nyilatkozat sem a milíciák kiképzését kifogásolta, hanem azt, hogy ezen keresztül Irán térségi befolyása erősödik.

Leon Panetta kijelentése kifejezetten az iráni jelenlét erősödését kifogásolta, de azt láthatjuk, hogy az amerikai félnek valójában fogalma sincs arról, hogy Irán nemrég kezdett lakossági milíciák szervezésébe, vagy már régóta működnek ezek a csoportok, csak a szervezés üteme erősödött.

Az egyértelmű, hogy az Egyesült Államok a NATO tagállamok, valamint Katar és Szaúd-Arábia bevonásával képezi az országot kezdetben destabilizáló terrorista csoportokat (amiatt csak kezdetben, mert már közel egy éve a NATO tagállamok alakulatai harcolnak Szíriában). Ezt követően fel meri róni Iránnak, hogy a lakosság védelmére milíciákat szervez!

Mondjuk ki bátran, az amerikai külpolitikát az bántja, hogy - egy-két szerencsétlenen kívül - terroristának nem sikerült beszervezni senkit, akinek szír állampolgársága van, viszont a lakossági milíciák gomba módra szaporodnak. Afelől sem lehetnek kétségeink, hogy ha az országban jelen lévő iráni különleges alakulatok lakossági milíciákat szerveznek, az a művelet elsősorban a síita lakosság védelmét szolgálja.

Ezek a vallási alapon szerveződő milíciák pedig közvetlen Hamenei ajatollah parancsait követik. Ez az, ami az amerikai felet igazán aggasztja - mert az ajatollah parancsait követő fegyveres csoportoknál nem tudnak elérni semmit pénzzel és megvesztegetéssel.

Forrás: jovonk.info

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4130472

Jelenleg az oldalon

5
Online