A világ országainak kétharmadát tömörítő El Nem Kötelezettek Mozgalmának idei, Teheránban tartott csúcstalálkozója – túlzás nélkül kijelenthetjük – olyan eredményekkel zárult, ami a nyugati világ és az ENSZ sorsát is megpecsételi. Az El Nem Kötelezettek Mozgalma, mely mindvégig kizárólag a nyugati országokkal katonai együttműködésben nem lévő, védelmi egyezmény alatt nem álló országok laza szövetségeként működött, Khamenei ajatollah kezdeményezésére - a gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzésén felül - a közeljövőben kidolgozza azokat az adminisztratív alapokat, melyek később egy katonai szövetségi rendszer alapját is képezik.

Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök a találkozót követően kifejezetten dühösnek volt nevezhető, bár nem elsősorban a találkozó eredményei okán, hanem a találkozón részt vevő tagállamok képviselőinek magas száma miatt. Netanyahu magából kikelve állapította meg, hogy „120 tagállam képviselői hallgatták Irán vezetőjének Izrael-ellenes szólamait, és ennek hallatán egyikük sem hagyta el a helyszínt […] ez azt mutatja, hogy a helyzet egyre veszélyesebbé válik”, majd felszólította a nyugati államok vezetőit, hogy szabjanak végső határvonalat az iráni atomprogram elé.

Miközben Izrael már a kezdetektől fogva nem enged be nemzetközi megfigyelőket az országba az izraeli atomprogram ellenőrzésére, rendszeresen felrója Iránnak, hogy a nemzetközi megfigyelőket – akiket egyébként Irán beenged az országba és a nukleáris létesítményekbe – nem engedi be a szigorúan titkos [iráni] katonai létesítményekbe is. Miközben Benjamin Netanyahu – mióta megszavaztatta magának a különleges jogosultságokat – közvetlenül parancsot adhat több száz atomrakéta kilövésére, Izrael és a zsidó nép mára sikeresen annyi ellenséget szerzett magának, hogy ahhoz ezernyi atomrakéta sem lenne elég.

Eközben Iránnak csak egyetlen ellensége van, és ahhoz, hogy ezt az ellenségét eltörölje a Föld színéről, egyetlen atomrakéta is elég lenne. Ennek ellenére, az ajatollah utasításának megfelelően Izrael nem atomrakétával lesz eltörölve a Föld színéről. Tehát Netanyahu félelme az iráni atomprogramtól alaptalan.

Forrás: jovonk.info Kattintson ide...

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4052630

Jelenleg az oldalon

10
Online