Külföldi diplomáciai épületeket, irodákat és egyéb ingatlanokat is eladásra kínál Görögország annak érdekében, hogy teljesíteni tudja az állami vagyon eladásából származó bevételekre vonatkozó nemzetközi elvárásokat.

Az áruba bocsátott ingatlanok között az egyik legértékesebb valószínűleg az angliai görög konzul rezidenciája Londonban a Holland Parkban. A 947 négyzetméteres viktoriánus épület a Kensington & Chelsea negyedben található, amely Nagy-Britannia második legdrágább kerületének számít.

A Bloomberg szerint az eladásra kínált ingatlanok között található egy 2850 négyzetméteres iroda Brüsszelben, egy 2376 négyzetméteres barokk épület Belgrádban, egy 1215 négyzetméteres ingatlan Ljubljanában, a ciprusi fővárosban pedig egy nyolcezer négyzetméternyi földterületen adna túl Athén.

A hírügynökség úgy tudja, hogy a Hellén Privatizációs Alap emellett javasolja az athéni Akropolisztól 27 kilométerre lévő Tatoi Palota eladását vagy lízingbe adását is, amelyet korábban a görög királyi család használt. A mintegy negyven melléképületet tartalmazó ingatlanon található az a temető is, amely a királyi család temetkezési helyeként szolgált 1880-tól. Az értékesítést nehezíti, hogy a palota dobra verése valószínűleg hatalmas felháborodást váltana ki az országban.

A kormány azért próbálja felgyorsítani az eladásokat, hogy teljesíteni tudja a trojka hitelcsomagok fejében szabott feltételeit. Eszerint 2020-ig 50 milliárd eurónak kellene befolynia az állami vagyon értékesítéséből, ennek mintegy felét pedig az ingatlaneladások adnák.

A görög külügyminisztérium ma a Guardiannek megerősítette: valóban számos külföldi ingatlant el kívánnak adni. Ezek pontos listáját az ingatlanpiaci viszonyok felmérése után állítják majd össze, írja a brit lap.

Forrás: vg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 701 940 megtekintés

Videó: 48 914 105 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024839

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh