Az Amerikai Egyesült Államok kormányának tudományos és gazdasági tanácsadói egyaránt azon az állásponton vannak, hogy a közeljövőben megjelenhetnek az első kiborgok.

Az USA Nemzetbiztonsági Tanácsa (NIC) 1997 óta jelenteti meg a trendekről szóló jelentését, a testület a dokumentumot négyévenként adja ki. Az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Hírszerzési Igazgatójának Irodája (ODNI) az általa kiadott Global Trends 2030: Alternative Worlds című, 140 oldalas jelentésben kiemelte: a következő 20 évben az "agyi-gépi interfészek" hozzájárulhatnak a "szuper-emberi képességek" megjelenéséhez. Ezek a megoldások lehetővé tehetik az emberi erő és gyorsaság megnövelését és eddig ismeretlen funkciók felbukkanását.

Az emberek gyakorlatilag eldönthetik majd, hogy a fizikai jellemzőiket olyan egyszerűen bővítsék, mint, ahogy ma a plasztikai sebészeti ajánlatokkal élnek. A szemimplantátumok hozzájárulhatnak az éjjellátó képesség javításához, de szintén lehetőség lesz a memóriakapacitás növelésére, a koncentrációs és a tanulási képesség tökéletesítésére, vagy a gondolkodás felgyorsítására. Végül, de egyáltalán nem utolsósorban a jövőben ötvözni lehet majd a robotika eredményeit, a szenzorokat és az avatárokat.

A jelentés kitért arra is, hogy a következő évtizedekben csökkenni fog a szegények száma, többen tartoznak majd a középréteghez. Új egészségügyi technikák fognak segíteni abban, hogy az emberek tovább éljenek, ugyanakkor szükség lesz olyan technológiai áttörésre, amely lehetővé teszi a 8,3 milliárdra növekvő emberiség élelmezését, víz- és energiaellátását. Az IT-ágazat és az internet vonatkozásában egyre inkább előtérbe fognak kerülni a nagy mennyiségű adatok tárolását és feldolgozását biztosító rendszerek, az okos városok és a közösségi hálózatok.

Nyugat-Európa és az USA meghatározó szerepét fokozatosan Kína veszi át. Az ázsiai állam 2029-re a világ legnagyobb gazdasági hatalmává válik. Ezzel párhuzamosan nő annak a kockázata, hogy Észak-Korea, Irán és más instabil országok atomhatalmakká válnak, csoportok tömegpusztító fegyverekhez juthatnak vagy nagyszabású kibertámadásokat hajthatnak végre. A szakértők annak adják majd el a tudásukat, aki a legtöbb pénzt kínálja nekik, s ezek lehetnek akár terroristák is. Az utóbbiak nem csak merényleteket, hanem a gazdasági és a pénzügyi rendszerek elleni akciókat fognak végrehajtani.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 084 963 megtekintés

Videó: 48 315 123 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922886

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh