Az amerikaiak vegyi fegyveres provokációt készítenek Szíria ellen, jelentette ki Mahmudreza Sajjadi Irán moszkvai nagykövete. Az Oroszország Hangjának adott interjújában elmondta, hogy Irán már jól ismeri az amerikai politikusok logikáját és mentalitását.

Az utóbbi időben Washington olyan híreket jelentet meg információs mezőben, amelyek szerint Damaszkusz vegyi fegyvereket alkalmazhat a fegyveres ellenzék ellen. Így az Egyesült Államok szabad kezet ad a lázadóknak e fajta fegyver alkalmazására, mondta a diplomata. Sajjadi kifejezte meggyőződését, hogy újra Bashar al-Assad szíriai elnökre, mint a törvényes hatóság megtestesítőjére hárítják majd a felelősséget érte.

A szíriai hadsereg Hama város határán harcol a lázadókkal

Szíriai csapatok visszaverték a lázadók kísérletét, hogy elfoglalják Hama várost, amely Damascus-tól északra fekszik. A harcok most már a város határain kívül folynak. Katonai megerősítést dobnak át Aleppo-ba, az ország északi fővárosába. Szíriai parancsnokság igyekszik megvédeni a felszabadult területeket.

Az elmúlt napokban, fegyveres lázadók többször törték át a védelmet, és beférkőztek a város régi negyedéibe. De további előrenyomulásukat sikerült megállítani, a csapatok készülnek arra, hogy teljesen szabadítsák tőlük a régi várost.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 724 384 megtekintés

Videó: 48 934 420 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028731

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh