Egy orosz híroldal újságírója tényfeltáró riportot készített a Maliban zajló eseményekről. Mi történik ott, mik lehetnek az igazi indítékok? A tudósítás szerint egyre nagyobb gyűlölet övezi az egész arab világban az Al-Kaidát. Ez a szervezet ugyanis a CIA provokációs hadserege.

Az Al-Kaida módszere, hogy szent háborúra buzdítja az elmaradott területek buta iszlám fiataljait, akiket támadásokra szervez nyugati célpontok ellen. Ami egyre feltűnőbb az embereknek, hogy mindenhol olyan helyen provokálják a nyugatot, ahol a nyugatnak valamilyen érdeke van beavatkozni. A felsorolásban benne volt Líbia, Szíria, és Mali is. Arra a kérdésre, hogy mi érdeke a francia haderőnek Maliban ténykedni, a válasz egyszerű - mondta a riporter. Mali az egyik legnagyobb urán kitermelő ország - és ki az egyik legnagyobb atomenergiát felhasználó ország? Franciaország. Az érdek nyilvánvaló. Az Al-Kaida katonai beavatkozást provokál ki, és pár napos bombázás utána francia haderő biztosítja az ország azon részeit, ahol uránt bányásznak.

A riporter beszámol róla, hogy folyamatosan végigjárta ezeket az országokat, és biztosan kijelentheti, új gyarmatosítás folyik. Nem áttételesen, hanem a valóságban. Ebben európai viszonylatban Franciaország jár az élen, valamint Nagy-Britannia. A két fő európai gyarmatosító ország. A mostani események a helyi háborút újra felszították. Eddig is, és ezután is rendkívül sok ártatlan áldozata lesz, mint ahogy ennek a nyugati katonai beavatkozásnak is.

A riporter beszámolója teljesen egybehangzó a korábban megírt európai védőzónákról szóló cikkükkel - annyi kiegészítéssel, hogy a katonai stratégia mellett a rabolható érték sem utolsó szempont a cion-atlantista hatalmak számára.

Forrás: hidfo.net

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 084 119 megtekintés

Videó: 48 314 539 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922789

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh