Hónapokkal ezelőtt hírt adtunk arról az információról, hogy az iráni különleges alakulatok jelen vannak Szíriában. A hír akkor túl korán nyilvánosságra került, és iráni tisztviselők tagadták az erről szóló értesüléseket. Mivel fedett akcióról van szó, az ilyen értesüléseket tagadó politikusok valószínűleg nem is voltak tisztában az alakulat szíriai tevékenységével. Most az Iráni Forradalmi Gárda egy tisztje bejelentette, hogy az iráni haderő jelen van Szíriában, és az Asszád-kormány oldalán harcol a fegyveres ellenzéki erőkkel szemben. Az iráni haderő szíriai jelenlétéről Ismail Gha'ani, a "Jeruzsálem Hadtest" néven ismert különleges alakulat parancsnokhelyettese nyilatkozott.

"Szíriában megjelenésünket megelőzően már túlontúl sok ember halt meg az ellenzék fegyverei által, de az Iszlám köztársaság fizikai és nem-fizikai jelenlétével a még nagyobb tömeggyilkosságot Szíriában sikeresen megakadályozta." A Forradalmi Gárda tengerentúli bevetéseiért felelős alakulat tisztjével egy iráni hírportál közölt interjút, amit az államvezetés utasítására hamar el is tüntettek.

A Gha'ani interjú megjelenése azonban véletlenül sem tekinthető "kiszivárogtatásnak", hanem a nyugattal szembeni nyomásgyakorlásról van szó. Irán ezzel egyértelműen kinyilvánította, hogy Szíriában már fegyveres erővel harcol a NATO alakulatai ellen. Az iráni háború ezzel kezdetét vette. Irán megelőző hadművelettel lépett be a háborúba, és tette ezt nem csak azért, hogy a háború ne Irán határainál, elkeseredett honvédő háborúként kezdődjön meg, hanem hogy megálljt parancsoljon a nyugati gyarmatosításnak, és teszi mindezt egy szövetséges, egy barát védelmében.

A Gha'ani interjú megjelenése közvetlen előzményének tekinthető az a hétvégi eset, ami nyilvánvalóvá tette, hogy a szíriai helyzet abba a fázisába lépett, amit Líbiában is létrehoztak közvetlen a NATO szárazföldi invázióját megelőzően.

A hétvégén ugyanis az ENSZ Szíriában működő megfigyelői bejelentették, hogy a kormány több mint 100 civilt gyilkolt meg a Houla városát érő tüzérségi támadásban, és a város a kormányerők folyamatos támadása alatt áll. Az ENSZ Biztonsági Tanács azonnal reagált, és elítélte a civil lakosság elleni erőszakot. Az ENSZ megfigyelői azt állították, hogy a kormány tankokat vetett be a békés tüntetőkkel szemben, és a városban tömeges mészárlás zajlik.

A propagandagépezet beindult. A brit BBC azonnal tudósítani kezdett és rémisztő képeket közvetített a Houla városában uralkodó állapotokról. Fotókat mutattak, amin gyermekek szanaszét heverő holttestei felett lépkednek át a kormány emberei, és mindezt az ENSZ megfigyelők által közvetített képeknek állították be.

Aztán Marco Di Lauro saját facebook-oldalán megállapította, hogy valaki az ő által készített fényképeket használja fel a szír kormányzat elleni propagandára. A fotós korábban Irakban készítette a képeket, és a most vasárnap a BBC által mutatott képek az állítólagos szíriai mészárlásokról mind 2003-ban Irakban készültek. Persze a végletekig lebutított nyugati lakosságnak úgyis mindegy, mit lát ebből az egészből. Mégis mire gondolhat, aki elhiszi a fővonalú médiában dúló agresszív hazugságáradatot? "Arab kinézetű emberek fekszenek holtan a földön" - hogy iraki vagy szíriai? Ezzel már senki nem foglalkozik. "Mészárlás van, a NATO-nak azonnal be kell avatkoznia!"

A BBC által mutatott képek egyébként akkor születtek, mikor a 2003-as amerikai invázió után több ezer iraki gyermek holttestét szállították el beazonosításra, mert az invázió alatt a civil áldozatok nagy része tömegsírokba került.

Az ENSZ erre a 2003-as képre hivatkozva vasárnap rendkívüli gyűlést hívott össze, és elítélte a "houlai mészárlást". Ezt követően azonnal megjelent az interjú az iráni parancsnokkal. Csak hogy a nyugati terroristák tisztában legyenek a kialakult helyzettel. Úgy tűnik, a gyors iráni reakció a hétvégén Szíria lerohanását akadályozta meg.

Forrás: jovonk.info

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 668 477 megtekintés

Videó: 43 950 998 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6235277

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh