Mostafa Mohammad Najjar iráni belügyminiszter hétfői bejelentése szerint Irán és Oroszország egyidejűleg több belbiztonsági egyezmény megkötését is tervezi. Vlagyimir A. Kolokolcsev orosz belügyminiszter két napot tartózkodott Iránban, azt követően a két ország biztonságpolitikai és gazdasági együttműködésének nagyarányú bővítéséről nyilatkozott.

A miniszter Teheránban tett látogatása alkalmából lefektette a két ország új típusú együttműködésének alapjait, amely a szervezett bűnözés, a szervkereskedelem, kábítószer-kereskedelem és illegális bevándorlás elleni közös fellépést jelenti.

Az atlantista hatalmak hosszú évek óta próbálják az iráni fiatalság lezüllesztésével aláásni Irán stabilitását. A szomszédos Afganisztánban az amerikai hadsereg ellenőrzésével termelnek kábítószereket, amit a CIA nagy mennyiségben juttat be az országba, az iráni hatóságoknak pedig mindennapos problémát jelent az egyre burjánzó kábítószer-kereskedelem. Az Oroszországgal megkötött belbiztonsági egyezmény így nagyban hozzájárulhat az iráni rendszer stabilitásának fenntartásához.

Forrás: hidfo.net Kattintson ide...

Kapcsolódó blog bejegyzés:

Oroszország a katonai dominancia felé Kattintson ide...

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4313429

Jelenleg az oldalon

10
Online