Az Anonymous Hacker csoport elindította az OperationUSA (#OpUSA) műveletet, összehangolt internetes támadást intézve kilenc amerikai kormányzati oldal, és több mint 130 pénzügyi intézmény ellen május 7-én, a lista a Pastebin oldalon jelent meg.

A támadás az Anonymous szerint válasz a társadalmi és politikai igazságtalanságokra. "Amerika, te már követtél el háborús bűnöket Irakban, Afganisztánban, Pakisztánban, és az utóbbi időben háborós bűnöket követtél el a saját hazádban... Itt az idő egy kis mókára." - közölte a csoport.

A szervezeteknek most fel kell készülniük az elosztott túlterheléses támadásokra, ha nem akarják, hogy megzavarják a rendszereiket. Szakértők szerint a call-centerek munkatársainak kellene DDoS támadásokat kezdeniük, hogy tájékoztassák az ügyfeleiket, hogy esetleg nehezen juthatnak hozzá számláikhoz.

A hálózati és biztonsági csoportoknak is ellenőrizniük kell az online forgalmat, és megtenni a szükséges lépéseket, hogy blokkolják a célzott IP címeket.

Az Anonymous azt tervezi, hogy üzemen kívül helyezi ezeket az oldalakat: "Most kitörlünk benneteket az internetes térképről."

A múlt hónapban az Anonymous támadást indított Izrael ellen, de a műveletnek csekély hatása volt. Ennek ellenére szakértők megerősítették, hogy az OpIsrael-hez hasonló támadás pusztító lehet az Egyesült Államokra nézve az internetes infrastruktúra összetettsége miatt.

Az Anonymous minden egyes támadással megmutatja az erejét, és tapasztalatokat szerez a következő művelet hatékonyságának növeléséhez.

Annak ellenére, hogy a vezető amerikai bankok, mint a Bank of America, a HSBC és a Goldman Sachs a legjobban felkészültek ezekre a támadásokra, a kisebb pénzintézetek viszont nem, és "ha egy masszív támadás jön, akkor biztos vagyok benne, hogy sok kormányzati weboldal és pénzintézet oldala fog leállni." - mondta el Ronen Kenig szakértő.

Forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 681 249 megtekintés

Videó: 48 892 305 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7021667

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh