Izrael vasárnap hajnalban három katonai létesítményt támadott meg a levegőből Damaszkusz közelében, - számolt be az Al-Manar csatorna, amelynek tulajdonosa a Hezbollah libanoni iszlamista szervezet. A csatorna szerint az izraeli repülőgépek lőszerraktárakat, légvédelmi bázist és laktanyákat támadtak meg Damaszkusz közelében.

A szíriai állami televízió arról számolt be, hogy rakétatámadás érte a dzsamrajei katonai kutatóközpontot.

Egy magas rangú izraeli tisztviselő az anonimitás feltételével elmondta, hogy Izrael csapást mért a damaszkuszi repülőtér közelében, amelynek célpontja a Hezbollahnak szánt iráni rakéták voltak.

Mintegy 300 ember halt meg a Damaszkusz elleni izraeli légitámadás során

Mintegy 300 katona vesztette életét a Damaszkusz külvárosa elleni izraeli légitámadás során, több száz ember pedig megsebesült. Erről számolt be a Damas Post internetes hírportál a saját forrásaira hivatkozva.

Ahogy közölték, a csapást Damaszkusz külvárosának kerületeire mérték, ahol az elnöki gárda két brigádja található. Ezen túlmenően a támadás kiterjedt a fegyverraktárakra és a dzsamrajei katonai kutatóközpontra is.

Korábban ma Faisal Mekdad szíriai külügyminiszter-helyettes hadüzenetnek nevezte az izraeli légitámadást.

Irán készen áll a szíriai katonák kiképzésére

Irán készen áll segítséget nyújtani a szíriai kormánynak a hadsereg katonáinak a felkészítésében, - számolt be az iráni IRNA hírügynökség.

„Mint muzulmán nemzet, támogatjuk Szíriát, és amennyiben szükség van a katonák kiképzésére, úgy mi azt biztosítani fogjuk, azonban nem fogunk aktívan részt venni a műveletekben”, - jelentette ki Ahmad Reza Pourdastan, iráni legfelső katonai parancsnok.

„A szíriai hadsereg elegendő tapasztalatot gyűjtött a cionista rezsimmel (Izrael) szembeni több éves ellenállás során, és képes megvédeni magát, nincs szüksége külső segítségre”, - tette hozzá a parancsnok.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4323028

Jelenleg az oldalon

11
Online