A bűnbakkeresés, a nacionalizmus és a németellenesség felerősödése szintén elkerülhetetlen – mondta Jens Ehrhardt. A DJE Kapital alapító tulajdonosa szerint az Európai Központi Bank (EKB) tartja össze az euróövezetet, ami hosszabb távon fenntarthatatlan.

Maga az euró, mint rosszul sikerült pénzügyi termék okozza a legnagyobb jelenlegi és még inkább jövőbeli problémákat Európában – mondta az alapblog.hu-nak adott interjúban Németország legnagyobb banki tulajdonosoktól független pénzalap kezelője.

Jens Ehrhardt azt mondja, hogy elkerülhetetlenül és folyamatosan növekszik a szakadék, ennélfogva a konfrontáció a hitelező és az eladósodott európai, mindenekelőtt euróövezeten belüli országok között.

A bűnbakkeresés, a nacionalizmus és a németellenesség felerősödése ilyen körülmények között szintén elkerülhetetlen, ugyanakkor már az sem hozna megváltást, ha akár Németország, akár a néhány akut módon eladósodott mediterrán ország távozna az euróövezetből – vélekedett Jens Ehrhardt.

A mintegy tízmilliárd eurónyi vagyont kezelő müncheni befektetői cég, a DJE Kapital alapító fő tulajdonosa szerint ma kizárólag az Európai Központi Bank (EKB) tartja össze az euróövezetet, de ezt csak az adósságszakadék növelése és a kamatok indokolatlan mélységbe taszítása árán tudja elérni. „Ez így hosszabb távon fenntarthatatlan” – mondta Jens Ehrhardt.

A befektetőknek rövid távra azt ajánlja Ehrhardt, hogy használják ki Európában a mesterségesen olcsóvá tett pénzkínálatból fakadó tőzsdei áremelkedést. Szerinte stabilizálódik Az amerikai dollár, Ázsia pedig - Kínával az élen - még sokáig a leggyorsabban fejlődő térség marad. Úgy látja, a várható deflációs vagy inflációs és politikai veszélyekkel szemben a legnagyobb biztosítékot az arany kínálja.

A német alapkezelő Magyarországot különálló politikai problémának látja, Közép-Európa általános nagy gondja most az, hogy a nagy külföldi bankok megkezdték onnan a tőke kivonását.

Forrás: vg.hu

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Irányított történelem a világkormányért Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 811 021 megtekintés

Videó: 47 976 052 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888168

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh