Katasztrófa volt Görögországot, Spanyolországot és Portugáliát belső leértékelésre, azaz az árak és bérek csökkentésére kényszeríteni, mert az súlyos társadalmi problémákhoz vezetett, ezért fel kell bomlasztani az eurózónát, hogy a déli államok levegőhöz juthassanak - többek között ezt sürgeti abban a dokumentumban Oskar Lafontaine, amely a német Baloldali Párt oldalán jelent meg és a brit The Telegraph foglalta össze.

A pártot megalapító Lafontaine német pénzügyminiszter is volt 1999-ben, azaz akkor, amikor számlapénzként bevezették az eurót, így tehát bábáskodott a közös Európát szimbolizáló pénz létrejöttéért. Mostani kijelentése tehát élesen szemben áll akkori nézetével, amelyet azzal indokol: hiú ábránd volt azt feltételezni, hogy az euró létrehozása racionális közgazdasági viselkedésre késztet minden tagállamot a fizetési övezetben. Ezt kényszerrel elérni Lafontaine szerint katasztrofális hiba.

A volt német pénzügyminiszter egyébként továbbra is támogatná az eurózóna gondolatát, de már nem tartja azt fenntarthatónak, és úgy látja: a mostani út katasztrófához vezet. Véleménye szerint hónapról-hónapra romlik a gazdasági helyzet, és a munkanélküliség olyan szintre ért, amely a demokratikus döntéshozatalt egyre inkább kétségessé teszi.

Forrás: blog.xfree.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 751 228 megtekintés

Videó: 28 070 878 megtekintés

Látogatók

Összesen5166462

Jelenleg az oldalon

25
Online

Interreg CE1013 REFREsh