Háromdimenziós nyomtatóval készül házat "építeni" egy holland építész.

A kétszintes épület formája egy hatalmas Möbius-szalagra emlékeztet: a 180 fokban csavart, fekvő nyolcas formájú szalagnak egyetlen oldala és egyetlen éle van.

Janjaap Ruijssenaars azt reméli, hogy szerte a világon létrehoz ilyen épületeket, amelyek elkészítésének becsült költsége 4-5 millió euróra rúg. Az építész szerint múzeumok, látogatóközpontok és magánszemélyek is érdeklődnek terve iránt.

Enrico Dinivel, a nagyméretű 3D-s nyomtatás szakértőjével dolgozik együtt. Dini ipari méretű 3D-s nyomtatói homokot használnak és egy speciális kötőanyagot, hogy "márványszerű anyagot hozzanak létre, amely erősebb, mint a cement. Az ezer négyzetméter alapterületű épülethez azonban szükség lesz beton megerősítésre is.

Számomra mint építész számára a 3D-s nyomtatás igen jó módszer ennek a speciális formának - amelynek nincs sem kezdete, sem vége - a létrehozására. A 3D-s nyomtatóval pontosan ilyennek tudjuk megcsinálni. A hagyományos építészetben fából kell formát készíteni, ki kell tölteni betonnal, majd el kell távolítani a fát, ez teljes időpocsékolás. A nyomtatóval bármit el lehet készíteni, ez az építészet sokkal közvetlenebb módja - nyilatkozta az építész a BBC hírszolgálatának.

Ruijssenaars szerint az első ilyen épület 2014-re készül el. Az építész azt tervezi, hogy minden ország számára építene egy ilyen épületet.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 618 942 megtekintés

Videó: 48 805 779 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7004276

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh