Oroszország védelmi minisztere váratlan harckészültségi ellenőrzést rendelt el az ország légvédelménél, illetve a nagy-távú légi szállító egységek esetében. A hirtelen jött gyakorlat - amiben a légierő és a nyugati katonai körzet légtérvédelme is részt vesz - részét képezi a februárban kezdődő véletlenszerű ellenőrzés-sorozatnak, ami az orosz haderő éberségét hivatott fokozni.

A Vlagyimir Zarudnyickij vezérezredes által ellenőrzött hadgyakorlatba mintegy 8700 fős személyi állományt, 185 vadászgépet és 240 páncélozott járművet vontak be, illetve a gyakorlat részét képezik az Asztrahán térségben (Ashuluk) végzett rakétatesztek.

A februárban megkezdett ellenőrzéssorozat több olyan, rendszerszintű hiányosságra is felhívta a figyelmet - részben a központi és déli katonai körzetekben - mint a desszantos alakulatok és a légi transzport nem megfelelő készenléte. Az ellenőrzések során túl lassú volt a parancsvégrehajtás az automatizált irányítórendszereken keresztül, különösen a desszantos alakulatoknál a Tádzsikisztánban található 201-es bázison volt túl hosszú a reakcióidő. A csapatok nem végeztek megfelelő alaposságú munkát a lőgyakorlatok során sem, ez különösen a páncélos alakulatokra volt jellemző.

A Védelmi Minisztérium által kezdett átfogó ellenőrzéssorozat az elmúlt 20 év első széleskörű készenléti ellenőrzése, melynek célja a megreformált orosz katonai gépezet "rozsdapattintása" és a harci szellem fokozása. A jövőben folyamatosan tartanak majd ilyen véletlenszerű ellenőrzéseket. Az aktivitás növekedése pedig azt mutatja; Oroszország igenis aktív szerepvállalásra készül a nyugati katonai körzeten túl - és a jövőben ez az elnevezés valami egészen mást takar majd.

Forrás: hidfo.net

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Oroszország a katonai dominancia felé Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 736 167 megtekintés

Videó: 48 943 336 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7030285

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh