Az orosz fogyasztóvédelmi és közegészségügyi hatóság szerint az amerikai hadsereg fertőző betegségek kórokozóival kísérletezett Grúziában - közölte hétfőn a Roszpotrebnadzor.

Az orosz állami felügyelet a honlapján elhelyezett közleményben tudatja: elégedett azzal, hogy a grúz hatóságok Tbilisziben bezárták a Richard Lugar amerikai szenátorról elnevezett közegészségügyi központot, amely szerinte az Egyesült Államok védelmi minisztériumának anyagi támogatásával működött és abban amerikai katonai szakértők dolgoztak.

A Roszpotrebnadzor azt állítja, hogy az amerikai katonai laboratóriumban titkos kísérleteket folytattak különösen veszélyes fertőző betegségek kórokozóival.

Moszkvában azt feltételezik, hogy a Lugar Központ a grúziai egészségvédelmi hatóság felügyelete alá kerül.

Az orosz fogyasztóvédelmi és közegészségügyi felügyelet úgy tudja, hogy létezik még egy katonai laboratórium Grúzia területén. Mint a közleményben szerepel, a Roszpotrebnadzor reméli, hogy azt is a grúz hatóságok ellenőrzése alá vonják és "nem egy másik ország hadügyminisztériumának érdekeit fogja kiszolgálni".

A múlt hétvégén Gennagyij Onyiscsenko, a közegészségügyi hatóság vezetője, országos tisztifőorvos azzal vádolta meg Grúziát, hogy a dél-oroszországi állatállományt pusztító afrikai sertéspestist a dél-kaukázusi ország területéről tudatosan jutatták el Oroszországba. A moszkvai székhelyű állami hatóság vezetője ezt előre kitervelt gazdasági felforgató tevékenységnek nevezte.

Az orosz tisztifőorvos és az általa vezetett fogyasztóvédelmi és közegészségügyi felügyelet gyakorta megszólal bel-és külpolitikai kérdésekkel kapcsolatosan, a lakosság érdekeit hangoztatva.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 751 120 megtekintés

Videó: 48 951 964 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031993

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh